Zrenjanin- U velikoj sali Kulturnog centra, 27. marta sa početkom u 11 časova, učenici IV/1 odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ iz Zrenjanina prikazaće mjuzikl „Trnova Ružica“ rađen po motivima istoimene bajke Braće Grim.

Ovakvom formom muzičko-scenskog dela neguje se, između ostalog, ljubav prema umetničkoj muzici, jer su kompozicije Karla Orfa, Čajkovskog, Rosinija, Borodina i Pijacole poslužile kao motiv za nekoliko numera, ali i kao osnova i stub celog mjuzikla, u koje je ukrojen novi tekst. Upravo u ovoj kombinaciji prilagođenog teksta i brižljivo odabranih bisera umetničke muzike, koji svojim karakterom i kontrastom odgovaraju svakoj sceni, ogleda se i sva lepota i snažna emocija koji ovaj mjuzikl čine značajnim za našu decu.

 

Mjuzikl nosi jasnu poruku da je ljubav jača od svakog zla i da je pored hrabrosti i odvažnosti, vere i nade, potrebno i strpljenje da bi se sačekalo ispunjenje vremena.

Mjuzikl traje 30 minuta i humanitarnog je karaktera. Ulaznica je u vidu dobrovoljnog priloga, a sva prikupljena novčana sredstva biće usmerena na NURDOR.