Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je u svom kabinetu prijem za Milana Piperskog, selektora bokserske reprezentacije Srbije i našeg sugrađanina. Srbija će biti domaćin Evropskog prvenstva za dva dana, a pored uloge domaćina selektor Piperski će 26. jula učestvovati i na Olimpijskim igrama i za sada troje naših boksera predstavljaće Srbiju u Parizu.

„Grad Zrenjanin će na predstojećim Olimpijskim igrama imati brojnu delegaciju, kako stoje stvari imamo osam takmičara, takmičarki i trenera i očekujemo da se nakon kvalifikacionih turnira za rvače  taj broj značajno poveća. Zanimljiv podatak je da Grad Zrenjanin od 1956. godine iz Melburna, ima učesnike na Olimpijskim igrama, bilo da su takmičari, treneri ili sudije. Podsetimo, da je jedan od osnivača Olimpisjkog pokreta iz Zrenjanina doktor Ferenc Kemenj, čija se bista nalazi u Karađorđevom parku. Na predstojećim Olimpijskim igrama prvi put u istoriji imamo selektora bokserske preprezentacije“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

Milan Piperski izrazio je očekivanja da će za Olimpijske igre biti “overena” bar još jedna viza, nakon što su plasman obezbedile dve devojke i jedan muškarac.

“U ovom trenutku nam je bitno što su Beograd i Srbija domaćini Evropskog prvenstva, gde nas očekuju važne obaveze i posle dugo godina očekujemo i više medalja. Mislim da ćemo u tome uspeti”, kazao je Piperski, koji ima značajna očekivanja i od zrenjaninskog boksa“, rekao je Piperski.

Sa puno vere, nadahnuća i motivacije ulazimo u Prvenstvo Evrope i nadamo se najboljem. Još jedna od bitnih stvari  jeste i norma za Olimpijske igre u Parizu, za sada ih imamo tri i nadamo se da će ih biti još. Očekujemo bar još jednu, da bude nerešeno – dve u muškoj i dve u ženskoj konkurenciji“, rekao je Milan Piperski.