Sport- FSG i FS Područja Zrenjanin domaćini su polaganja za UEFA „C“ licencu na kojoj su se prijavila 22 polaznika. Velibor Mladenović, predsednik zrenjaninskog FS danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće istakao da je obuka trenera jedan od prioriteta rada.

„Zbog potrebe za edukacijom stručnjaka u sportu, odlukom CEFT-a i SSOFT FS Vojvodine, organizovali smo seminar za polaganje za „C“ licencu na kojem se prijavilo 22 kandidata. Sa edukacijom  se počelo prve nedelje februara  i uspešno smo došli do kraja“– rekao je Velibor Mladenović, predsednik FSG Zrenjanina.

Predavanja su se održavala u Kristalnoj dvorani, Sportskom centru Partizan, na Gradskom stadionu i danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Glavnom lider edukatoru  Vladimiru Popoviću i njegovom asistentu Darku Puškariću Velibor Mladenović uručio je loptu sa potpisom svih 22 polaznika.

Na današnjem predavanju sve kandidate pozdravio je predsednik Trenerske organizacije FSP Zrenjanin Danilo Bjelica i poželeo im uspeh u budućem radu. Buduće trenere podržala je i Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina.

U gradu na Begeju ovakvi seminari su se održavali ranije. Tako su 2014. godine 43. trenera položila za „B“ licencu i dobila diplome i dva puta za nacionalnu „C“ licencu.