Sport- Banatski derbi između Naftagasa i Radničkog opravdao je očekivanja, pred više od 700 gledalaca viđena je odlična utakmica u kojoj su domaćini zasluženo slavili rezultatom 4:1. Treba napomenuti da je utakmica imala i humanitarni karakter, jer je sav prihod od prodatih ulaznica preusmeren za lečenje Maje Erdelj majke prvotimca Naftagasa Đorđa Bajića i akciju „Sportom za bolje sutra“.

                                                                 Banatski derbi privukao je veliki broj gledalaca

Prvi šut na gol uputili su gosti u 8. minutu kada je Gardinovački asistirao za Mitrovića, ali je njegov šut odbranio golman domaćih Galin. Domaći su zapretili 5 minuta kasnije kada je Bačvanski snažno šutirao sa 25 metara, ali je i golman gostiju Đekić bio siguran.

U 15. minutu Bačvanski je odlično izveo korner, na prvoj stativi  glavom je loptu zahvatio Stepanov, ali je Đukić spasao siguran pogodak.

Strelac prvog gola Stefan Popov

Savanović je u 27. minutu probio po desnoj strani, na drugoj stativi odigrao za Popova koji je rutinski pogodio za 1:0 i veliko oduševljenje domaćih navijača.

Kovačević i Samardžić u duelu

U 34. minutu sa sredine terena Pelemiš šalje dugu loptu u šesnaesterac,  ona stiže do Provčija i on je odmah šalje  do Kovačevića koji izjednačuje na 1:1. Taman kada se pomislilo da će sudija Belić da odsvira kraj poluvremena, Markoski asistira za raspoloženog Savanovića koji sa ivice šesnaesterca pogađa za 2:1.

Dvostruki strelac Miloš Savanović

U nastavku nastavili su domaći fudbaleri  sa odličnom igrom i u 63. minutu Markoski preseca loptu Topića, proigrava Savanovića koji loptu šalje iza leđa Đukića za 3:1.

Trenutak kada Savanović pogađa za 3:1

U 86. minutu Pelemiš u šesnaestercu ruši brzonogog Savanovića, sudija Belić opravdano pokazuje na najstrožu kaznu. Penal izvodi iskusni Milivojev, koji je u igru ušao umesto Popova, i pogađa za konačnih 4:1 za Naftagas.

Milivojev siguran sa bele tačke

U sledećem kolu, 11. maja od 17 časova, Radnički dočekuje drugoplasiranu ekipu Slovana iz Rume.

Pogledajte tabelu i rezultate na našem portalu  pod rubrikom SRBIJASPORT REZLUTATI OVDE

FK NAFTAGAS: Galin,  Kovačević, Grbić, Stepanov, Popov, Savanović, Panić, Markoski, Čigoja, Bačvanski i Samardžić. Zamenici igrača: Matković, Pandurov, Vukoje, Milivojev, Stojisavljević i Švonja.

FK RADNIČKI: Đekić, Pelemiš, Topić, Vrbljanac, Stevanović, Mitrović, Gardinovački, Janjatović, Provči i Borisavljević. Zamenici igrača: Nosalj, Radić, karišić, Arsić, Kosović, Milanović i Stepančev.