Sport- Mladi odbojkaši Proletera obradovali su svoje navijače danas. Oni su u Kristalnoj dvorani, na Finalnom turniru prvenstva Srbije, savladali izuzetno dobru ekipu OK Karađorđe iz Topole rezultatom 3:0, po setovima 29:27, 25:18 i 25:16.

Osim titule, igrači Proletera dobili su i pojedinačne nagrade: za MVP turnira proglašen je kapiten pionira Dušan Zečić, za najboljeg primača Nikola Funduk, za korektora Aleksej Jelisić i za najboljeg blokera Srdjan Štrbac.

„Protivnik nije bio ni malo lak, ali naša ekipa je bila složna i uspeli smo da završimo utakmicu u našu korist. Fenomenalno se osećam, svaka  čast momcima kako su igrali. Ja skidam kapu ovoj deci. U klubu zaista veliku pažnju obraćamo na rad sa njima, sve su to samo naša deca, iz našeg kluba. Ovo je uspeh ne samo moj, već i kolege Predraga Tanackovića koji ima mnogo iskustva, a koje meni kao mladom treneru veoma znači. Mislim da se naš rad ove godine zaista vidi”- istakao je  Darko Jančić, trener OK Proleter.

„Ova deca imaju šansu da od odbojke naprave nešto u svom životu, jer oni to vole mnogo i to su i pokazali ovog vikenda. Pre dve godine ovi dečaci su bili prvaci Srbije u pretpionirskoj selekciji. Nas već za nepune dve nedelje očekuje finalni turnir prvenstva Srbije u pretpionirskoj selekciji dečaka. Devojčice koje su vicešampionke Vojvodine, nažalost nisu uspele da se plasiraju na državno finale. Domaćin će biti naš klub i Grad Zrenjanin u selekciji pretpionira i pretpionirki. Finalni turnir će se odigrati od 31.maja do 2.juna“- dodao je Jančić i ujedno se zahvalio publici, roditeljima, prijateljima kluba i ljubiteljima dobre odbojke na sjajnoj atmosferi koju su napravili danas. Bez njih ovo finale ne bi imalo ovakav sjaj.

Za Proleter su nastupali: Zečić -kapiten, Stankov, Jelisić, Štrbac, Funduk, Šesto, Tričković, Tančić, Markov, Stoiljkovski, Rakiċ, Banč, Šamanc i Djakovački.