Zrenjanin će 25. maja  biti domaćin “Strongman lige šampiona”, takmičenja u snazi najjačih ljudi planete, koje je u našem gradu prvi put održano prošle godine.

Prostor ispred „Kristalne dvorane“ prevazišao je interesovanje publike, pa će ovogodišnje izdanje tog specifičnog nadmetanja biti održano na Trgu slobode u popodnevnim časovima.

Tim povodom danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za medije na kojoj su govorili generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, Vukosava Đapić Atanacković, organizatori takmičenja Dragan Bogojević i Marina Bogojević.

Pogledajte kako je takmičenje izgledalo prošle godine OVDE

„25. maja sa početkom u 16 časova u našem gradu održaće se „Strongman liga šamiona“. Drago mi je da je Zrenjanin već drugi put domaćin ovog takmičenja. Novina u odnosu na prošlu godinu je ta da će i deca imati  svoj kutak gde će imati priliku da se druže sa najjačim ljudima na svetu i gde će imati priliku da probaju neku od disciplina“, rekla je Vukosava Đapić Atanacković.

Organizator takmičenja u našem gradu  Dragan Bogojević zahvalio se Gradu Zrenjaninu i Sportskom savezu grada na pruženoj podršci.

„Velika mi je čast što sam uspeo da se izborim da Srbija uđe među petnaest država na svetu i da omogućim da u Zrenjanin dovedem najjače ljude sveta“, rekao je Bogojević.

Očekuje se učešće 15 predstavnika iz raznih država sveta: SAD, Velika Britanija, Finska, Turska, Holandija, Nemačka, Mađarska, Belgija, Italija, Bosna i Srbija.

„Na osnovu prošlogodišnje dobre saradnje, gde nas je grad Zrenjanin maksimalno podržao kao generalni pokrovitelj ovog događaja, kao i naši prijatelji sponzori, mogu reći da smo zahvaljujući njima napravili pravi bum za publiku i sam grad. Učesnici takmičenja će se nadmetati u četiri discipline, vučenje kamiona težine 12 tona, druga disciplina je nošenje  dva kofera, treća disciplina je prednja egzistenzija rama i četvrta je dizanje dva auta težine oko 350 kilograma“, rekla je organizatorka Strongman lige šampiona, Marina Bogojević.