Sport-  Branko Savić ponovo će  preuzeti mesto šefa struke na klupi Radničkog iz Zrenjanina, saopštili su iz uprave srpskoligaša sa Begeja.

Podsetimo, Savić je prošle jeseni bio trener Radničkog na 5 utakmica, ali je nakon ponude koja se ne odbija postao pomoćni trener u Napretku iz Kruševca koji je vodio Vladimir Gaćinović.

FK Radnički izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti:

Reorganizacija takmičarskog pogona

„Uprava kluba je analizirala sportski rad i rezultate u sezoni 24/25 i prihvatila plan rada za sezonu 2024/25. Takmičarski pogon kluba je završio sezonu sa četiri pehara, dve šampionske titule i dva treća mesta. To je veliki uspeh i zahvaljujemo se sportskom rukovodstvu, stručnom štabu, igračima, našim navijačima i roditeljima „naših klinaca. Za novu sezonu se postavljaju izjednačeni ciljevi za sve četiri generacije: da budu u prvih pet timova svog takmičenja, kadeti pored toga da ponove rezultat i završe prvi u ligi i ovaj put po izmenjenim propisima direktno uđu u viši rang. Klub će prioritetno usmeriti finansijska sredstva u dalji razvoj omladinskog pogona, raditi na ulasku omladinaca i kadeta u viši rang takmičenja i jačati svoju pionirsku sekciju i saradnju sa školama fudbala u gradu.

U stručnom štabu se ukazala prilika da se Branko Savić (51) ponovo priključi klubu kao trener prve ekipe. Igrao je između ostalog za Partizan i Proleter, sa uspehom je vodio neke srpskoligaše i bio kao UEFA Pro licenciran trener pomoćnik u Super ligi. Zrenjaninac je, zna ligu i igrače i mnogo smo srećni da smo mogli da ga vratimo na funkciju koju je jesenas zbog ponude iz Super lige privremeno napustio.

Živan Jelin (45) iz Titela je prvenstveno doveden kao koordinator omladinskog fudbala, pa je privremeno prihvatio i da bude trener prvog tima, do novonastale prilike da se angažuje Branko Savić. Bivši je igrač zrenjaninskog Proletera, srbobranskog Elana, Vrbasa i Dinama iz Vranja. Vodio je kao UEFA A licenciran trener, između ostalog, srpskoligaše Perlez i Šajkaš i nekoliko omladinskih sekcija kao što su Futog, Titel i kineski Binzhou i Shandong. Preuzeo je sada novu funkciju direktora omladinskog pogona i time i člana uprave, on predstavlja možda i najvažniji transfer i presudnu investiciju u dalji razvoj našeg omladinskog pogona.

Miloš Žeravica, Vladimir Vorgić, Predrag Manojlović, Srđan Zakić i Goran Gavrilović su bivši istaknuti igrači i iskusni stručnjaci i ponosni smo da nastavljamo tradiciju da bivši zrenjaninski fudbaleri rade u klubu i razvoju omladine. Trudićemo se da sa ozbiljnom fudbalskom infrastrukturom, uz veliki broj terena, kvalitetni i brojni stručni kadar ostvarimo što bolji razvoj igrača i našeg kluba u celini“- istakli su iz FK Radnički Zrenjanin.

Branko Savić je rođen 8. avgusta 1972. godine, fudbalsku karijeru započeo je u rodnom Zrenjaninu, gde je prvo igrao za Radnički, a potom za Proleter, odakle je 1997. godine prešao u Partizan.  Savić (52) je tokom svoje karijere odigrao preko 200 utakmica za zrenjaninski Proleter i Partizan. Bio je član Partizanove ekipe koja je 2003. godine u Ligi šampiona u grupi igrala protiv Reala, Porta, Marseja, itd. … kao trener je radio u Pančevu, Subotici, Bečeju, itd.