Ove godine, 21. i 22. juna, održava se četvrti po redu LUF – Letnji umetnički festival u Lukićevu. 

„Ovogodišnja tema je osvajanja prostora, želeli bismo da aktiviramo razne prostore koji se nalaze u selu ukazujući na to da umetnost i kultura treba svoj prostor da nađu svuda, a ne samo u prostorima čija je to prvobitna namena.

Lokacije na kojima ćemo biti su ulica, spomenik, pijaca, biblioteka, polje ispred biblioteke, park i kafić Kurjak. Svaka grupa delaće na jednom prostoru na kom će praviti prostornu intervenciju čija će ukupnost stvoriti novi prostorni identitet, kratkotrajno ili dugotrajno.

Scenski događaji koji nas očekuju su ZirkusWolke! biciklistički cirkus iz Austrije koji će festival otvoriti 21. juna u 17h ispred spomenika. Nakon toga uslediće predstava Lala i dokumentarni film Dođite na predstavu, a u petak publiku očekuje veče poezije grupe Vazda bilo“, istoču organizatori Letnjeg festivala i preporučili posetiocima da se obuku tako da se ne plaše da sednu u travu, nego da u tome uživaju.

„Posetioce očekuju i  raznovrsne radionice: cirkuška, likovne radionice, radionice poezije i sadnja cvetova u omaž pesnicima. Predstava, film i veče poezije prikladni su i za stariju publiku i ohrabrujemo ih da dođu“, poručuju organizatori!

LUF organizuje grupa mladih entuzijsta, srcem, štapom, kanapom i uz po koju donaciju. Dođite i uživajte u bogatom programu!

POGLEDAJTE KOMPLETAN PROGRAM:

Zapratite Letnji fetival LUF na društvenim mrežama: Facebook.com i Instagram