Udruženje vinogradara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ je prvi put posle petnaest godina organizovalo takmičenje i ocenjivanje vina. Događaj je dobio naziv „Dani taraških vina“ i održan je u periodu od 20. februara kada su primljeni uzorci i vršeno ocenjivanje do 23. februara, kada je predsednik udruženja Saša Tolmač uručio diplome.

Na ocenu su pristigla rekordna 72 uzorka. Mnogo više nego što su organizatori očekivali. To je dobar znak za udruženje iz Taraša koje poslednjih godinu dana daje maksimum na promociji svojih vina koja su na okolnim takmičenjima već osvojila brojne medalje.

Na takmičenju su učestvovali vinari iz okolnih udruženja kao i pojedinci. Tako su ovom prilikom članovi žirija imali priliku da probaju vina iz Dobanovaca, Iđoša, Kikinde, Melenaca, Zrenjanina, Orlovata, Temerina, Elemira, Čuruga i Nove Crnje i naravno Taraša.

„Za goste je održano korisno predavanje vezano za zaštitu vinove loze, a na kraju je poslužena večera nakon koje je usledio muzički nastup lokalnog orkestra. Tako je u Tarašu oživela još jedna lepa manifestacija“, rekao je Slobodan Marovac sekretar udruženja.