Kikinda-  34.  “Dani ludaje” ove godine počinju u četvrtak, 19. septembra i trajaće do nedelje 22.

Tradicionalna manifestacija u Kikindi nudi za svakog po nešto, od jela i običaja, preko raznih takmičenja, do pesme, maskenbala, izložbi, stručnih predavanja i koncerata.

“Dani ludaje” predstavljaju neraskidivi deo tradicije i prepoznatljiv simbol grada Кikinda.

Manifestacija tokom 4 dana nudi mnoštvo događaja. U najvećoj gostinskoj sobi Evrope tih dana naći će se Banatski fruštuk, tokom kog se udruženja žena sa teritorije grada Kikinde takmiče ko će napraviti najlepša slana i slatka jela od bundeve, ali i druga jela sa jelovnika ovog podneblja. Kulturno-umetnička društva prikazuju svoj program, a maskirani predškolci naprave pravu atrakciju kada njih više od 500 prodefiluje gradom obučeni u plod ove jeseni. Tu je i deo programa pod nazivom „Evropski kutak“ u kojem učestvuju gradovi koji su zbratimljeni sa Kikindom, kao i gradovi koji su gosti manifestacije, a nisu iz Srbije. Centralni deo manifestacije je merenje najtežih bundeva i najdužih tikava.

Večernji sati su rezervisani za koncerte. Tako će tokom četiri dana trajanja manifestacije nastupiti hor i orkestar Kulturnog centra Kikinda “Attendite”, Željko Joksimović, Aca Lukas, “Salsa Y Punto”, Mitar Mirić, Dragana Mirković, “Invazija”, dok je za zatvaranje manifestacije predviđen bend “Deca loših muzičara”.

Pogledajte kompletan program manifestacije “Dani ludaje”: