Sport- Fudbaleri Omladinca uspešno su završili jesenji deo prvensta i u zadnjem kolu na svom stadionu preokretom došli do ubedljive pobede nad Borcem iz Starčeva rezultatom 5:2.

U zanimljivom i sadržajnom meču rivala za petu poziciju na tabeli, Botošani su „petardom“ ispratili goste iz Starčeva. Meč je , het – trikom, obeležio odlični Jovan Stošić, ali su se gosti prvi radovali. Vladimir Stanisavljević je iz gužve pogodio za 0:1, a domaćin je propustio dve prilike i izjednačio preko Stošića. Nikola Brkić je dobro centrirao iz kornera, a Stošić je bio najviši u skoku i udarcem glavom poslao loptu iza golmanovih ledja.

Foto arhiva:Het-trik za Jovana Stošića

Na otvaranju drugog dela, snažni Milan Nedučić iznenadio je odbranu domaćina i doneo novu prednost Starčevcima. Botošani su krenuli u totalnu ofanzivu i Stošić je u 63. iz gužve, izjednačio na 2:2. U 67. minutu repriza prvog pogotka „famovaca“. Brkić je nabacio loptu iz kornera, a Stošić je glavom prosledio u mrežu za – 3:2.
Tu nije bio kraj za raspoložene strelce domaćeg tima, golgeter Sladjan Novković je, iz kontre, uvećao prednost u 83, a pet minuta kasnije Nemanja Bojić je bio precizan i iz gužve pogodio mrežu za ubedljivih i zasluženih – 5:2 i petu poziciju na „Istoku“.

OMLADINAC FAM: Miškov, Tanjga, Stošić  (Jovanov), Šarenac, Novković, Brkić, Bojić , Bojanić, Prokić (Spalević), Šemić, Stojković  (Trkulja).

BORAC: Lapić (Dobrosavljević), Jović, Perić (Popović), Bajić, Nedučić, Krsmanović, Djukić  (Malidžan), Stanisavljević, Djurdjev, Vuković, Gigović.

Rezultate i tabelu Vojvođanske lige „Istok“ možete pogledati OVDE

Tekst: C. Budimir