DSC_0808_800_532ZRENJANIN- Danas su na Tehničkom fakultetu  “ Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, uručeni sertifikati za polaznike letnje IT škole, zajedničkog projekta Regionalnog centra za talente i TF “ Mihajlo Pupin“ .
Među polaznicima škole, njih sedamnaest, su i ovogodišnji pobednici republičkog takmičenja “ Tesla info Kup“ Bojan Kirćanski, Stefan Đurđević i Simon Agić.
DSC_0798_800_532U ime grada, Duško Radišić je rekao da je to tražena profesija, koja im garantuje zaposlenje kada završe školovanje i da je trenutno takva situacija da je u Zrenjaninu moguće zaposliti 300 programera u kompanijama koje su investirale u našem gradu.
Robert Sabo, sekretar Regionalnog centra, iskoristio je priliku da upozna prisutne sa dosadašnjim projektima i planovima Centra za budućnost.
-Ideja stara više od 20 godina najzad je ostvarena, odradjena je škola fizike sa zrenjaninskom Gimnazijom , zatim multidisciplinarni kurs “biologija, hemija, zaštita životne sredine” u saradnji sa srednjom Hemijskom školom, a tokom leta sa Visokom tehničkom školom u planu je realizovanje škole robotike i automatike- rekao je Sabo .
-Naš fakultet je jedan od tri osnivača Regionalnog centra za talente i imamo nameru da negujemo nauku za koju naši mladi imaju dara. Ukoliko ne iskoristimo sav potencijal koji imamo bićemo svi na gubitku. Deca treba puno da rade i ulože i trud će im se isplatiti. Ovo je perspektiva u kojoj postoje brojna radna mesta i koja su dobro plaćena. Radionica je samo jedna u nizu, biće ih još, a deca koja su učestvovala su pokazala veliku zainteresovanost prema IT sektoru – istakla je Dragana Glušac, prodekan Tehničkog fakluteta.
DSC_0762_800_532  DSC_0763_800_532