DSC_0470_800_532ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada, na početku današnjeg 3. zasedanja u novom sazivu, većinom glasova prihvatili su predlog Rešenja o prestanku mandata odbornice Skupštine grada Gordane Kozlovački, članice Demokratske stranke. Ona je podnela ostavku na mesto odbornice na sopstveni zahtev, a sa liste DS na njeno mesto izabran je Miroslav Kalanj, koji je potom pročitao tekst svečane izjave.
Sa dnevnog reda skinut je izbor zamenika gradonačelnika, a gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potom je predložio sastav novog Gradskog veća, o čijem se izboru Skupština izjasnila tajnim glasanjem.
Gradonačelnik je predložio devet članova Gradskog veća, od kojih su četvorica bili članovi tog tela i u prethodnom sazivu Skupštine grada: Dragomir Radovanac (SNS), Slaviša Vlačić (SNS), Dragan Vujović (nestranačka ličnost) i Jožef Stojko (SVM). Za članove Gradskog veća predloženi su još Radovan Višekruna (PUPS), Đorđe Janku (SPDS), dr Mile Kovačević (SNS), Pero Pilipović (SNS) i Aleksandar Jevđić (SPO).
Skupština grada je, nakon tajnog glasanja, većinom glasova izabrala novo Gradsko veće grada Zrenjanina, predloženo od strane gradonačelnika Čedomira Janjića. Glasalo je 60 odbornika, za izbor predloženih članova bilo je 47 odbornika, dok je protiv glasalo 13.
Pošto su u to telo izabrani kao odbornici Skupštine grada, Dragomiru Radovancu (SNS) i Stojko Jožefu (SVM) prestao je mandat odbornika.
Mandati odbornika Skupštine grada potvđeni su Bosiljki Božić (SNS) i Kristini Vidrač  (SVM), koji su potom pročitali tekst svečane izjave. Oni su na mesto odbornika izabrani umesto novih članova Gradskog veća, Dragomira Radovanca i Jožefa Stojka.
Skupština grada dopunila je Dnevni red zaključkom kojim je predložen izbor zamenika predsednika Skupštine grada. Kao jedini kandidat za tu funkciju predložena je Ljuba Travica, po struci profesor sociologije i filozofije, trenutno zamenica predsednice odborničke grupe SNS, izabrana sa liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”.
S obzirom da se i o zameniku predsednika Skupštine grada odlučila je tajnim glasanjem.
Većinom glasova prisutnih odbornika, sa 46 za i 14 protiv, Ljuba Travica izabrana je za zamenicu predsednika Skupštine grada i pročitala je tekst svečane izjave.
Skupština je potom nastavila rad po predloženom dnevnom redu, na kom se našao Predlog odluke o Gradskoj upravi Zrenjanin. Načelnica uprave Jasmina Malinić, obrazlažući predlog odluke, rekla je da je opredeljenje za odluku bilo da Gradska uprava funkcioniše kao jedinstveni organ, kao i da se nova orgnizacija prilagodi novim zakonskim odredbama i rešenjima. Prema tom predlogu, u Gradskoj upravi obrazuje se 12 organizacionih jedinica, na čijem čelu neće biti funkcioneri, već zaposleni radnici Gradske uprave, i oni ne moraju imati zamenike.
Odbornici su većinom glasova usvojili Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2016. godinu – Rebalans I, a Skupština grada  trenutno razmatra predloge odluke o izmenama i dopunama Odluke o promeni osnivačkog akta ili Odluke o osnivanju javnih gradskih preduzeća, kojima se pristupilo zbog usklađivanja pojedinih odredbi sa novim Zakonom o javnim preduzećima, u pravnom i normativno-tehničkom smislu.