U organizaciji Zrenjaninskog IKT klastera, strukovnog udruženja koje okuplja IT kompanije grada Zrenjanina uz obrazovne institucije i poslovne organizacije, održaće se dvodnevna tehnološka konferencija “Futurologija” u Kulturnom centru Zrenjanina 30. novembra i 01. decembra u periodu od 10h do 17h.

Centralna tema ovogodišnje konferencije biće veštačka inteligencija. Osnovni cilj konferencije Futurologija je da pomogne studentima, srednjoškolcima, privredi, obrazovnom sektoru i svima koji planiraju da se prekvalifikuju da lakše koračaju u svetu krupnih digitalnih izazova u budućnosti.

Posetioce očekuje 13 lako razumljivih predavanja koja će razjasniti kompleksnu temu veštačke inteligencije, ističući kako njene prednosti, tako i izazove koje stvara. Istaknuti predavači, panelisti i stručnjaci iz oblasti IT-a će kroz 13 predavanja, 2 panela i praktične radionice podeliti svoje znanje o primeni veštačke inteligencije u poslovanju, a učesnici radionica savladaće i osnove upravljanja alatima na platformi veštačke inteligencije. Poseban fokus biće na pripremi za buduće IT promene, koje se odvijaju brže nego ikad i teško su predvidive.

Zrenjaninci u ulozi predavača, ali i domaćina

Nekoliko predavača na konferenciji biće Zrenjaninci koji će svojim primerom prisutnima pokazati da je moguće imati uspešne IT karijere u gradu iz kog su potekli uz adektvatno znanje i posvećenost karijeri i odabranom IT pozivu.

Milan Milićev, veb dizajner, osvrnuće se na spoj veb dizajna i veštačke inteligencije, proučavajući potencijal AI alata i na koji način može da transformiše sam proces izrade veb sajtova.

Miroslav Grbić objasniće zbog čega je učenje najbolja investicija u karijeru, dok će braća Zamurović, Ivan i Bojan, pričati o tome kako su zbog veštačke inteligencije mogli da izgube posao.

Na velikoj bini Kulturnog centra govoriće i Dušan Petrušić, Žolt Varga i Ivan Andrejević, a u goste  dolaze i Zoja Kukić Đorđević, Igor Ilić, Đorđe Obradović, Aleksandra Repac, dr Oskar Marko, kao i Vera i Miloš Stevanović.

Kako nove tehnologije oblikuju tradicionale lične i korporativne vrednosti, šta nam sve inovacije pružaju i kako ih koristiti na najbolji način saznaćete na panel diskusiji pod nazivom “Nove
tehnologije i vrednosti”. Moderator diskusije biće Goran Kovačević, predsednik Zrenjaninskog poslovnog kruga, a učešće u diskusiji uzeli su Nikola Polić -direktor IBM-a za Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju, dr Đorđe Krivokapić – suosnivač Share fondacije, kao i Nebojša Bjelotomović – direktor Inicijative “Digitalna Srbija”.

O uticaju veštačke inteligencije na tržište radne snage, stanju na tržištu rada u IT industriji, razvojnim šansama i krizama, razgovaraćemo sa Vladimirom Đukanovićem, srpskim vukom sa Volstrita, Bogdanom Steševićem, menadžerom Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju, kao i sa Davorem Odobašićem, direktorom razvojnog tima u kompaniji HelloWorld.rs.
Akcenat na razumevanju – očekuju vas stručna predavanja prilagođena svakom nivou znanja.

Konferencijska predavanja koja će svako razumeti bez obzira na nivo početnog znanja, uz izlaganje stručnih predavača će dodatno odgovoriti i na sledeća pitanja:

Kako uz pomoć veštačke inteligencije kreirati:
Web sajtove
Mini softvere
Fotografije, ilustracije, logotipe
Sadržaj za društvene mreže
Analize podataka

Osim centralne teme posetiocima će se u nekoliko predavanja odgovoriti i na sledeća pitanja:
Kako pokrenuti mikro startup?
Kako započeti IT karijeru?
Kako primeniti veštačku inteligenciju na gotovo svaki biznis i izdvojiti se od konkurencije?
Kako primeniti veštačku inteligenciju u tradicionalnim granama poput poljoprivrede?
Kako automatizovati unos podataka?
Pravni aspekti veštačke inteligencije.

Za sve zainteresovane, detalji o programu i cene ulaznica dostupni su na zvaničnom sajtu konferencije futurologija.rs

Koferenciju su podržali Zrenjaninski poslovni krug, Privredna komora Srbije, kompanije Enmon i Consulteer, kao i fondacija “Registar nacionalnih internet domena Srbije”. Zahvaljujući njihovoj
podršci, cene ulaznica za Futurologiju su krajnje simbolične.

Tehničku podršku događaju pružaju kompanije One Stop Marketing i Insby group.

Ne propustite ovu priliku i dođu na izvor savremenih tehnoloških znanja i informacija.

POPUST 20% do 20. novembra!

Uz promo kod Futurologija20, prilikom poručivanja ulaznica ostvarujete 20% popusta na cenu dvodnevnih ulaznica do 20. novembra. Nakon ovog datuma ulaznice će biti dostupne po punoj ceni.