PIJANISKINJA BRATISLAVA_800_547Za vreme boravka omladinskog mešovitog hora muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina na horskom takmičenju u Bratislavi, maturantkinja klavirskog odseka muzičke škole Ivana Damjanov održala je koncert u Beču.

„ Poziv za ovaj koncert usledio je u februaru kada sam na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ koje se održavalo u Beogradu pobedila u svojoj kategoriji i dobila titulu Laureata. Članica žirija Suzana Spaeman stupila je u kontakt sa mnom i predožila mi da nastupim na Međunarodnom pijanističkom festivalu „Viena young pianist“ u Beču, čiji je ona organizator. Nastupila sam u prelepoj svečanoj Sali muzičkog konzervatorijuma u Beču. Bila sam opuštena i uživala sam svirajući na vrhunskom instrumentu. Izvela sam dela Betovena, Čajkovskog, Stravinjskog i Lista. Koncert sam podelila sa Poljskom pijanistkinjom Joanom Goranko koja je svirala u prvom delu. Puno mi znači ovaj poziv i radujem se da će ih biti još u budućnosti jer mi je dragocena svaka prilika da predstavim umetnost kojom se bavim i u kojoj uživam  publici“ – rekla je Ivana Damjanov.

„ Ivana Damjanov ove godine završila je srednju muzičku školu klavira u klasi prof. Dijane Miškeljin Bugarski. Osim što je izabrana kao jedan od đaka generacije u našoj školi, Ivana će kao prva na rang listi prijemnog ispita postati od jeseni i student Akademije umetnosti u Novom Sadu. Drago mi je da smo u sklopu  boravka našeg hora u Bratislavi uspeli da omogučimo članici hora, izuzetno talentovanoj i uspešnoj mladoj pijanistkinji Ivani Damjanov da odži koncert u Beču. Sa Ivanom je u Beč putovala njena drugarica Aleksandra Santo koja nam je omogućila da imamo i sliku sa ovog uspešnog koncerta „ – rekla je dirigentkinja hora Zorica Kozlovački.