Zrenjanin- Mnogi zrenjaninci svakodnevno koriste usluge taksija, ali malo ko od nas zna ko je bio prvi registrovani taksista u našem gradu. Pre Prvog svetskog rata, te davne 1935. godine Radivoj Stanulov kupio je Citroen C4 iz 1929. godine i postao prvi taksista u Zrenjaninu, a prva taksi stanica bila je kod starog hotela Vojvodina.

Radivoj Stanulov tada poznat kao Rada Čerčela, 1935. godine kupuje ovaj automobil i počinje da vozi tadašnje ugledne zrenjanince, a vozio ih je punih trideset i jednu godinu.

  

Automobil je odjavljen 31. decembra 1966. godine, čekao je neko bolje vreme i neke bolje dane. Pre tri godine Radivojev unuk Miloran Stanulov ga je restaurirao i ponovo registrovao.

– Kolega Stevan Domjeskov i ja smo sedam godina radili na restauraciji automobila, naravno i uz pomoć majstora. Auto nema  originalan izgled, jer bi to bilo preskupo. Pokušali smo da ga sačuvamo, da mu damo neki naš pečat i da ga ponovo možemo voziti. Nikada mi nije bilo jasno zašto moj otac nije registrovao automobil, ja sam to učinio pre tri godine. Kada sam dobio tablice bilo je mnogo emocija i nadam se da će moji sin i ćerka naslediti i čuvati ovaj automobil – rekao je Milorad Stanulov unuk prvog zrenjaninskog taksiste.

 

 

Osamdesetih godina prošlog veka ovaj Citroen učestvovao je u snimanju  filma  Maesto i Margarita. Prošle jeseni na  snimannju poznatog rimejk dela „Papilon“  u Beogradu,  zatim u filmu „Konji vrani“, a takođe je  učestvovao  i u snimanju serije „Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića, koji je sniman u Savezničkoj ulici u Zrenjaninu.

 

Ponosni vlasnik automobila  ističe veliko zadovoljstvo što je automobil još uvek u vlasništvu porodice i što čuvaju porodičnu tradiciju.

Danas je ovaj predivan auto još uvek registrovan i u voznom stanju, a vlasnici ga ustupaju za potrebe snimanja filmova, serija, ali i za vožnju mladenaca, fotografisanje…

Ako želite da  svadbu,  rođendan, godišnjicu  ili neki drugi povod za slavlje učinite jedinstvenim, onda je ovaj oldtajmer  idealan za ovakve događaje.

Danas ovaj predratni automobil čuva istoriju našeg grada, kao i sudbine starih zrenjaninaca i živi svoj drugi život.