Zgrada_Nove_bolnice_800_535Zrenjanin- Direktorka Opšte bolnice „Đorđe Jovanović“ Zrenjanin, danas je prisustvovala dodeli u Klubu poslanika od strane Ministarstva pravde i Ministarstva zdravlja ugovora o finansijskim sredstvima u iznosu od 8.264.114,80 dinara, koja dobija Opšta bolnica Zrenjanin za projektat „Jačanje zdravstvene zaštite Srednjobanatskog okruga“ sa kojim je aplikovala na konkursu Ministarstva pravde i gde je dobitnik kao jedna od 4 bolnice u SrbijiOd 1200 ustanova koliko je aplikovalo, 67 ustanova je dobilo  projekat, a od tih 67 su 22 zdravstvene ustanove, od čega samo 4 opšte bolnice, a Opšta bolnica Zrenjanin je visoko ocenjena.

Projekat je koncipirala dr Gordana Kozlovački, kao i njegovu metodologiju, a samu izradu je vodio i realizovao multidisciplinarni tim i medicinskih i nemedicinskih službi u najkraćem mogućem roku, za svega 7 dana. Gradjani mogu da osećaju benefite projekta već za 5-6 meseci.
U isto vreme, bolnica očekuje ishod jednog IPA i jednog ADRION projekta vezano za unapredjenje efikasnosti rada putem reorganizacije, modernizacije i telemedicine.