Vece dobre muzike slika 2_800_296Zrenjanin- Veče dobre muzike održaće se, u petak, 8. jula u atrijumu Pozorišnog kluba, pevači Mešovititog omladinskog hora MŠ «Josif Marinković» iz Zrenjanina organizuju koncert. Svrha ovog koncerta je prikupljanje dela sredstava za troškove puta hora na horsko takmičenje koje se održava u Bratislavi. Ulaz je dobrovoljni prilog.

Dobro poznat hor „Josif Marinković“ uspešno učestvuje u kulturnom životu grada, koncertira i  takmiči se već 11 godina na takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu i za to vreme osvojio je ukupno 33 nagrade, od kojih su 26 prvih. Broji  51 člana, uzrasta od 15 do 19 godina i jedini je hor ove vrste u Srednjobanatskom okrugu. Hor je planirao da ove godine učestvuje na 2. Internacionalnom omladinskom muzičkom festivalu koji se održava u Bratislavi od 24.-27.7.2016. i koji je takmičarskog karaktera, u kategoriji “ music theatre” u kojoj osim sto pevaju za svaku numeru izvode i određenu koreografiju pa je nastup vrlo atraktivan.

Program za ovo takmičenje vredno smo pripremali cele školske godine i spremni smo za takmičenje. Ovo je ujedno i prilika da usavrsimo svoje znanje jer je u okviru organizacije takmičenja predviđeno da učestvujemo na horskim radionicama sa ostalim horovima, koje drže poznati horski stručnjaci. Želja nam je da čujemo repertoar ostalih horova, druzimo se i uspešno pretstavimo naš hor, školu i grad Zrenjanin, napredujemo i budemo još bolji. Sami smo prikupili sredstva za uplatu kotizacije i smeštaja hora na takmičenju a nedostaju nam sredstva za put. Svrha ovog koncerta je prikupljanje dela sredstava za troškove puta hora a ujedno i podrška ljudima dobre volje iz uprave grada koji traže način da nam obezbede sredstva. Koncert će se održati u opuštenoj atmosferi a nastupiće: “Profesionalni amateri”, “Sestre dobrih muzičara”, mešoviti hor „Pannonica i gosti solisti. Zahvaljujemo se Pozorisnom klubu koji nam je omogućio da se concert izvede u njihovom prostoru i organizaciji. Ulaz je dobrovoljni prilog i svaka pomoć i podrška nam je dobrodošla” – izjavila je u ime hora dirigentkinja Zorica Kozlovački,