Zrenjanin- Pogledajte program Kulturnog centra Zrenjanina za decembar 2019. godine:    

SREDA, 4. DECEMBAR

HUMANITARNI KONCERT „ZA DEČJI OSMEH“

U Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 4. decembra biće održan humanitarni koncert “Za dečji osmeh”. Koncert počinje u 18 časova a u okviru njega će se prikupljati sredstava za socijalno ugroženu decu. U okviru programa nastupa: KC „Svetozar Marković“, COTZ „Moja sosa“, KUD „Lola“ iz Perleza, SRU „Centar za igru“, GPK „Free dance“, animatorka Marijana Didi, deca iz vrtića „Bambi“ i horić Muzičkog zabavišta „Sanjalice“.

Dolaskom na koncert i poklanjanjem slanih i slatkih proizvoda, neotpakovanih igračaka, školskog pribora i drugih stvari prema vašem izboru, napraviće se paketići koji će se darovati onima kojima je to najpotrebnije.

Organizator koncerta je Fejsbuk grupa „Mame Zrenjaninke“ u saradnji sa Crvenim krstom Zrenjanin.

 

 

 

SREDA, 4. I ČETVRTAK, 5. DECEMBAR

FESTIVAL EVROPSKOG FILMA

U okviru Festivala evropskog filma, koji se nalazi na turneji po gradovima širom Srbije, u Kulturnom centru svake srede i četvrtka, do 12. decembra prikazuju se  najnoviji filmovi evropske produkcije.

Festival u Zrenjaninu organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u saradnji sa Kulturnim centrom.

Projekcije su od 20 časova u Maloj sali. Ulaz je besplatan.

 

SREDA, 4. I ČETVRTAK, 5. DECEMBAR

FILM: KRVAVO MLEKO (PETIT PAYSAN) Ibera Šaruela (2017)

Zemlja: Francuska

Distribucija: Heretic

 

Sinopsis:

Pjer je tridesetogodišnji mlekar. Život mu se vrti oko farme koju je nasledio, krava, sestre koja je veterinar i roditelja. Kada se u Francuskoj pojave prvi slučajevi epidemije, Pjer saznaje da je jedna od njegovih krava zaražena. Farma je sve što ima i on će uraditi sve kako bi je spasio.

Žanr: Drama

Teme: Životna sredina, društvena pitanja, životinje

Trajanje: 90 min

 

Linkovi:

Više o filmu i trejler na engleskom, francuskom, španskom i italijanskom

Kritika filma na engleskom, francuskom, španskomi italijanskom

IntervjusaIberom Šaruelom na engleskom, francuskom, španskom i italijanskom.

 

Prestižne nagrade:Nagrada Cezar za najbolji film prvenac, nagrada Cezarza najboljeg glumca, nagrada Cezarza najbolju glumicu u sporednoj ulozi

 

Zemlje u kojima je prikazivan:Alžir, Bahrein, Kanada, Egipat, Iran, Irak, Israel, Jordan, Kuvajt, Liban, Libija, Maroko, Oman, Palestina, Katar, Saudijska Arabija, Švajcarska, Sirija, Tunis, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen

 

 

UTORAK, 10. DECEMBAR

TRIBINA

Tribina: „Koliko su pouzdana istraživanja javnog mnjenja“ biće održana u utorak, 10. decembra. Uvodničar je dr Vladimir Ilić, sociolog. Tribina počinje u 19 časova u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

 

PETAK, 13. DECEMBAR

POZORIŠNA PREDSTAVA

„DRŽ’ NE DAJ“

Hit komedija „Drž’ ne daj“ biće izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 13. decembra. Autorke pozorišnog teksta su Maja Grgić i Sonja Mladenov. Igraju: Sonja Mladenov, Nikola Ivačkov i Tašana Đorđević. Režiserka predstave je Maja Grgić. Predstava počinje u 20 časova a karte su u prodaji na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 600 dinara.

 O predstavi:

Reč je o predstavi koja se sedam godina zaredom izvodi, sa velikim uspehom, na scenama brojnih pozorišta i kulturnih centara Vojvodine. Glumačka ekipa predvođena Nikolom Ivačkovim briljantno izvodi plejadu različitih ličnosti stvarajući priču o jednoj srpskoj svadbi o pripremama, običajima i svim potrebnim i nepotrebnim radnjama koje se mogu desiti od prosidbe do jutra nakon prve bračne noći….Upoznavanje porodica, odabir haljine, muzike, svadbene torte i sale postaju samo neke od prepreka koje predstava „Drž’ ne daj“ prikazuje na duhovit način. Da li će budući supružnici uspeti da se izbore sa svim pravilima i običajima „kako Bog zapoveda“ i da li će uspeti da naprave balans između onoga što smatraju urbanim i paganskim, saznaćemo  upravo u ovoj komediji…

 

Dodatne informacije o prodaji karata: 023/566-712  i  063/562-783

 

 

SREDA, 11. I ČETVRTAK, 12. DECEMBAR

FESTIVAL EVROPSKOG FILMA

U toku novembra i početkom decembra u Kulturnom centru Zrenjanina održan je  Festival evropskog filma, koji se nalazio na turneji po gradovima širom Srbije. Svake srede i četvrtka, do 12. decembra prikazivali su se  najnoviji filmovi evropske produkcije. Festival se zatvara sa projekcijom filma: „Daleki lavež“.

 

Festival u Zrenjaninu organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u saradnji sa Kulturnim centrom.

Projekcije su od 20 časova u Maloj sali. Ulaz je besplatan.

 

 

SREDA, 11. I ČETVRTAK, 12. DECEMBAR

FILM: DALEKI LAVEŽ

 Simona Lerenga Vilmonta (2017)

Zemlje: Danska, Švedska, Finska

Distribucija: Cinephil

 

Sinopsis:

Desetogodišnji Oleg živi u istočnom delu Ukrajine – ratnoj zoni u kojoj često odjekuju protivvazdušne vatre i rakete. Ponekad su ovi zvuci daleko, a nekad zastrašujuće blizu. Iako su mnogi napustili ovo opasno područje, Oleg je ostao sa svojom bakom koja je o njemu brinula otkako mu je umrla majka. Nemaju kuda da odu. Čekajući da se rat završi, Oleg provodi vreme sa svojim mlađim rođakom Jarikom i starijim dečakom Kostjom. Zajedno idu u avanture, pričaju o tome šta čini pravog muškarca, testiraju svoje granice – ali nekad odu predaleko. Ovaj film prati jednu godinu Olegovog života i naglašava vezu koju ima sa bakom. Držeći se Olegove priče, Daleki lavež pasa prikazuje kakav efekat rat ima na decu.

 

Žanr: Dokumentarac

Teme: Mladi, sukobi,ljudska prava

Trajanje: 91 min

 

Linkovi:

Više o filmu i trejlerna engleskom, francuskom, španskom i italijanskom

Kritika filma na engleskom, francuskom, španskom i italijanskom

 

Prestižne nagrade:Nagrada za debi na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu, nagrada DocAviv za najbolji film u međunarodnoj konkurenciji

 

Zemlje u kojima je prikazivan: Belorusija, Kanada, Israel, Japan, Koreja, Rusija, Ukrajina i SAD.

 

 

PETAK, 13. DECEMBAR

OTVARANJE LIKOVNOG SALONA 30X30

U petak, 13. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina otvara se XIV Likovni salon 30X30. U okviru likovnog salona predstaviće se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg Likovnog konkursa 30X30 koji  je u septembru, ove godine, raspisao Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Na konkurs je stiglo 203 rada. U okviru ceremonije svečanog otvaranja proglasiće se i najuspešniji učesnici konkursa – dobitnici nagrada. Program počinje u 19 časova u izložbenom salonu KCZR. Likovni salon biće otvoren do kraja decembra 2019.

 

 

SUBOTA, 14. DECEMBAR

GODIŠNJI KONCERT KUD „PIONIR“

Pozivamo Vas na godišnji koncert Kulturno umetničkog društva  GIK „BANAT-PIONIR“ pod nazivom: „Pesmom i igrom od Vojvodine do Makedonije“. Koncert će se održati u subotu, 14. decembra.

KUD GIK „BANAT-PIONIR“ – Zrenjanin osnovan je 1976. godine. Kako navode u “Pioniru”: “Od samog početka KUD GIK “Banat-Pionir” radi amaterski a kroz muziku, igru i pesmu, razvija i propagira folklor svih naroda i narodnosti koji žive na našim prostorima. Program KUD-a je izvoran, raznovrstan, dinamičan i popularan. Naš program prezentujemo u našem gradu, okolini, širom naše Srbije, Evrope i sveta. Svojim programom promovisali smo naš grad kako u kulturnom tako i u turističkom pogledu, a naš festival „LALA“ u saradnji sa Turističkom organizacijom, Kulturnim centrom uz pomoć Lokalne samouprave doprineo je da gradska manifestacija „Dani piva“ bude poznata  širom sveta. Za celokupan naš amaterski rad, do sada, dobitnici smo mnogobrojih nagrada i priznanja kako domaćih tako i inostranih…”

 

Početak koncerta je u 17:30 časova u Velikoj sali Kulturnog centra.

Cena karte je 250 dinara. Karte se prodaju od ponedeljka, 2. decembra, svakog radnog dana na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

  

UTORAK, 17. DECEMBAR

TRIBINA

U utorak, 17. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana tribina  „Britanski parlamentarni izbori“. Uvodno izlaganje održaće Miroslav Samardžić, politikolog. Tribina počinje u 19 časova u Maloj sali.

 

SUBOTA, 21. DECEMBAR

„PRAZNIČNE HORSKE ČAROLIJE“

NOVOGODIŠNJI HUMANITARNI KONCERT HORSKOG FESTIVALA „SLOBODAN BURSAĆ”

Tradicionalni novogodišnji humanitarni koncert „Praznične horske čarolije” biće održan u subotu, 21. decembra u Baroknoj sali Gradske kuće sa početkom u 19 časova. Na programu su dečije pesme novogodišnjeg i božićnog karaktera.

Koncert se održava u okviru promotivnih aktivnosti sedmog Horskog festivala „Slobodan Bursać” koji će biti održan juna 2020. godine.

Ovog puta će se predstaviti:

  1. Muzička škola „Aleksić“;
  2. Hor muzičkog zabavišta „Sanjalice” udruženja „Kolegijum“- dirigentkinja Sanja Popović;
  3. Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina – dirigentkinja mr Senka Milisavljević;
  4. Dečiji hor „Prepodobni Rafailo Banatski”- dirigentkinja Jana Drašković.

 

Ulaznice za ovaj koncert su slatkiši i slane grickalice od kojih će biti napravljeni paketićii koji će biti poklonjeni polaznicima zrenjaninske škole „9. maj“.

U ponedeljak, 23. decembra biće organizovana podele paketića a tom prilikom Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju (CEKOM) izvešće novogodišnju predstavu.

 

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

UTORAK, 24. I SREDA, 25. DECEMBAR

FILM: „RATOVI ZVEZDA:USPON SKAJVOKERA“/STAR WARS:THE RISE OF SKYWALKER

U utorak, 24. i sredu, 25. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina prikazuje se najnoviji, deveti, nastavak čuvene filmske franšize Ratovi zvezda. Projekcije su od 18 i od 20 časova a karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina.

Dodatne informacije o prodaji karata na 023/566-712.

 

 

„Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera“/Star Wars: The Rise Of Skywalker

Na osnovu trejlera ostaje nam da nagađamo koji je ishod i kako će se odigrati poslednji sukob između pobunjenika i Imperije što bi priči moglo dati kraj i  kako se naslućuje na osnovu reči režisera filma Džej Džej Abramsa. U filmu će se odvijati konačna borba za budućnost Univerzuma. Posle više od 40 godina ova epska saga mogla bi konačno da se privede kraju u svom devetom nastavku.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=8Qn_spdM5Zg

 

 

 

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.