plakat1_800_500Zrenjanin- Tradicionalna godišnja rok svirka „Zrenjanin zove“ po peti put održaće se u Kulturnom centru Zrenjanina krajem avgusta. U petak, 26. avgusta na letnjoj sceni – Amfiteatru Kulturno centra nastupiće zrenjaninski bendovi Yuma, Mist i Garlic i bend iz Beograda – „Zarđali ekser“.

U subotu, 27. avgusta, na istom mestu, nastupaju Mr. Fuzz, „Neke face“ i „Sukob interesa“ iz Zrenjanina i beogradski bend E-Play. Koncerti počinju u 21 sat. „Zrenjanin zove“ je projekat nastao pre pet godina kada su zrenjaninski muzičari održali zajedničku svirku u čast rano preminulog basiste Saše Šipčića Šipke. Naredne godine, angažovanjem gitariste Slobodana Popovića i nekadašnjeg rok pevača Igora Lukovića, a uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina, svirke pod nazivom „Zrenjanin zove“ nastavile su se koncertom Regrutacija koji je regrutovao sve značajne mlade bendove iz grada. Jedna od manifestacija – predstavljala je svojevrsni omaž nekim od najupečatljivijih pop rok grupa i muzičara koji su ostavili značajan trag na zrenjaninskoj i vojvođanskoj sceni.

Prošlogodišnja rokenrol svirka organizovana je pod sloganom „Uspavani grad – budi se sad“. Ovogodišnji nastupi objedinjuju rokenrol zvuk i predstavljaju muzičke aktuelnosti u oblasti rokenrola. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.