prva sednica GV 1Zrenjanin- Na današanjoj, prvoj sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, prihvaćen je Predlog Zaključka u vezi regresiranja  svakodnevnog prevoza učenika srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji grada  Zrenjanina u školskoj 2016/17. godini.

Prema zaključku, mesečne karte za gradski autobuski prevoz učenici srednjih škola plaćaće 650 dinara, a razlika do pune cene od 950 dinara biće regresirana.

prva sednica GV 4Besplatne autobuske mesečne karte obezbeđene su učenicima čije su porodice korisnici materijalnog obezbeđenja preko Centra za socijalni rad grada Zrenjanina. Ovaj zaključak donosi mogućnost besplatnih mesečnih karti za svakodnevni prevoz u železničkom saobraćaju redovnih učenika srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina.

– Njihovi roditelji će moći decu da šalju u škole javnim prevozom, bez problema, a od ove godine uključili smo i železnički saobraćaj gde regresiramo stoprocentno cenu mesečne karte. Pokušavamo da stimulišemo naše đake da koriste tu vrstu prevoza. Takođe, regresiramo u punoj ceni i prevoz dece kojima je potrebna posebna pomoć i koja u školu idu sa ličnim pratiocima, što je takođe novina. Lični prartioci se takođe finansiraju iz budžeta grada – rekao je na sednici gradonačelnik Janjić.

Izvor foto: Grad Zrenjanin