Rasadnik cvece_800_533Zrenjanin- Radnici Rasadnika JKP “Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, aktivno rade na uređenju cvetnih leja u gradu. Akcenat je stavljen na okopavanje, plevljenje, i orezivanje pojedinih vrsta cveća u cvetnim lejama. Cilj je da Zrenjanin izgleda što lepše i uređenije.

Cveće se tokom proleća sadilo u gradskim lejama na platou ispred Vojvođanske banke, Komiteta, male Varoši, u krugu gradske kuće kao ,u lejama na Trgu Slobode i dr., kako je to inače planom i programom predviđeno. Što se tiče asortimana, u gradskim lejama zasađeno je cveće različitih vrsta i to: perargonium zonale, coleus, lavatera, petunia, ipomea, tagetes cineraria, vinka, cana, allisum, kao i razne vrste trave.

rasadnik cvece2_800_533U samom rasadniku aktivno se radi na sejanju i pripremi rasada cveća za jesenju sadnju i prodaju. Takođe, radnici rasadnika su angažovani  i na održavanju kružnih raskrsnica u gradu koje su zasađene četinarima i otpornijim lišćarima zbog specifičnih uslova mikroklime asfalta, izduvnih gasova vozila i zimskog soljenja kolovoznih traka. Deo raskrsnica je zatravljen, a ostali delovi su zasuti ukrasnim malčom upravo sa ciljem oočuvanja mikroklime i estetskih vrednosti i opstanka biljaka. Raskrsnice se redovno kose i zalivaju.