tehnicki direktor_800x533Zrenjanin- Zbog pitanja koja nam građani postavljaju u poslednje vreme, a tiču se pojave nalepnica na pojedinim grobnim mestima, ovim putem želimo da pojasnimo celu proceduru počev od potpisivanja ugovora o zakupu grobnog mesta pa na dalje.

Sa licem koje sahranjuje svog bližnjeg najpre potpisujemo ugovor o obaveznom desetogodišnjem počivanju po kojem se naknada za korišćenje grobnog mesta (pojedinačnog) godišnje plaća 577,00 dinara. Ukoliko se desi da neko ne izmiruje svoje obaveze, nakon tog desetogodišnjeg počivanja, osobi sa kojom je ugovor potpisan, šalje se opomena na kućnu adresu. Kod  korisnika koji se ne oglase ni posle slanja nekoliko opomena, na nadgrobne ploče postavljamo nalepnice na kojima piše da se korisnik grobnog mesta obavezno javi Pogrebnoj službi, odnosno u prodavnicu naše pogrebne opreme, kako bi izmirio svoje obaveze. Ukoliko se korisnik grobnog mesta ne pojavi i nakon obaveštenja putem nalepnice (U ovom trenutku nalepnice su postavljene na spomenicima na Temišvarskom, a uskoro će biti postavljane i na Tomaševačkom groblju), tada u regionalnom listu Zrenjanin objavljujemo spisak korisnika grobnih mesta koji treba da se jave, jer će u suprotnom – nakon roka od 60 dana, posmrtni ostaci biti ekshumirani. Naše preduzeće ima pravo i mogućnost, što i u ugovoru piše, da ekshumira posmrtne ostatke lica koje je sahranjeno i iste prebaci u zajedničku grobnicu, jednu od nekoliko koje imamo.

U daljoj proceduri, spomen obeležje se skladišti na Novom groblju, a korisnik grobnog mesta, ako se na kraju pojavi, može da ga preuzme zajedno sa posmrtnim ostacima. Grobno mesto koje postane upražnjeno, izdaje se novim korisnicima – istakao je tehnički direktor, Dragan Gaborov.

Sve informacije za uslugu uređenje grobnog mesta zainteresovani građani mogu dobiti u prodavnici Pogrebne opreme radnim danima od 7 – 21 , subotom od 8-20 časova i nedeljom od 8-16 časova ili putem telefona broj 023/561-473, kao i u Kancelariji Pogrebne službe, svakog radnog dana od 7-15 časova ili putem telefona broj 023/525-737.
Iste se nalaze u Svetosavskoj ulici br.25.