drugs-1276787_1280_800_533Zrenjanin- Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu pred Višim sudom u Zrenjaninu, protiv J.P. rođenog 1994. godine, sa prebivalištem u Zrenjaninu i I.Đ., rođenog 1994. godine, sa prebivalištem u Zrenjaninu, zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog dela omogućavanje uživanja opojnih droga i I.Đ. zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga.
Optužnicom se stavlja na teret da su u toku 2015. godine i to okrivljeni J.P. neovlašćeno prodavao, radi prodaje kupovao i radi prodaje držao opojnu drogu heroin, dok je okrivljeni I.Đ. neovlašćeno prenosio opojnu drogu heroin, na taj način što su u više navrata odlazili za Beograd, gde je okrivljeni J.P. nabavljao opojnu drogu heroin, te ga je okrivljeni I.Đ. svojim PMV vraćao za Zrenjanin, nakon čega je okrivljeni J.P. istu prodavao većem broju lica za 1.000,00 dinara. Takođe, okrivljenom J.P. stavlja se na teret da je dana 18.11.2015. godine dao drugom opojnu drogu heroin da je uživa, dok je istog dana okrivljeni I.Đ. na drugi način omogućio drugom da uživa opojnu drogu heroin.
Istom optužnicom okrivljenom I.Đ. stavlja se na teret da je dana 18.11.2015. godine neovlašćeno držao u manjoj količini za sopstvenu upotrebu supstance koje su proglašene za opojne droge.