Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima posetio je juče Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Zrenjaninu i vd direktorki dr Gordani Đurić uručio ključeve novog reanimobila tipa “Fiat”. To najsavremenije vozilo doprineće poboljšanju zdravstvenih usluga stanovnika Grada Zrenjanina i dodatno unaprediti Službu hitne medicinske pomoći u njenoj izuzetno značajnoj delatnosti.

Vršilac dužnosti direktorke Doma zdravlja Zrenjanin dr Gordana Đurić istakla je da je Službi hitne medicinske pomoći nov reanimobil bio neophodan, s obzirom da su vozila koja se sada u toj službi koriste prešla između 350 i 400 hiljada kilometara.

“Dobili smo reanimobil, najsavremenije opremljen, koji će puno značiti i lekarima specijalistima urgentne medicine u tri ekipe, koliko ih imamo u toku dana, a naravno i našim pacijentima. Za obnovu voznog parka potrebna su nam još dva slična vozila, jer trenutno imamo četiri urgentna vozila i u nekom budućem periodu bilo bi dobro da ih imamo još dva sigurna”, rekla je dr Đurić i dodala da u radu Službe hitne medicinske pomoći nije toliko bitan broj poziva od strane pacijenata, koliko činjenica da služba “pokriva” veliku gradsku teritoriju, uključujući i 22 naseljena mesta.

“Takođe, vršimo i transport pacijenata sa sekundarnog na tercijarni nivo, to znači da pacijente koji su hospitalizovani kod nas u bolnici upućujemo ka Kliničkom centru Novi Sad, prema Institutu Sremska Kamenica ili prema Beogradu. Najveći problem predstavlja, dakle, velika kilometraža koja se prelazi u toku dana, a koja samim tim utiče i na stanje naših vozila”, dodala je dr Đurić.