Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, organizovao je juče ujutro  od sedam časova u svom kabinetu prijem za građane koji su imali priliku da mu izlože probleme sa kojima se suočavaju.

Gradonačelnik je razgovarao sa dvadesetak građana koji su kroz dopise ili telefonske razgovore nadležne u lokalnoj samoupravi uglavnom već upoznali sa problemima. Današnja obraćanja pretežno su bila u vezi sa socijalnim, stambenim i komunalnim problemima.

Među onima koji su izneli problem gradonačelniku bila je i Mirjana Janošević iz Birčaninove ulice.

Ona je nakon tog razgovora kazala da stanovnike tog dela grada muči problem teretnog saobraćaja koji se odvija kroz njihovu ulicu. Podsetila je i da su tim povodom predali peticiju, ali da su sada dobili obećanje da će deo saobraćaja biti izmešten , što će, kako je navela, delom rešiti problem. Konačno rešenje problema moguće je očekivati tek nakon izgradnje obilaznice oko grada.

-Meni se ova ideja o direktnom kontaktu sa gradonačelnikom veoma dopada i zato sam i došla. Nadam se da će nam sada biti uslišen bar deo zahteva, a sačekaćemo i obilaznicu – kazala je Janošević.

Sa gradonačelnikom Janjićem razgovarao je i Dušan Bogić koji je želeo gradonačelniku da predloži neke ideje u vezi sa razvojem kulture.

-Da bi građani rešili neka pitanja često moraju da idu do samog vrha, do ljudi koji vode ovaj grad. Ne tražim ni posao, ni vezu, već želim da neko sasluša moje ideje koje su šireg karaktera. Gradonačelnika ne poznajem lično, a on je bez ijedne reči odmah pristao da se sastane sa mnom – istakao je Bogić.

Gradonačelnik Janjić je posle prijema rekao da je lokalna administracija otvorena prema građanima i spremna da sasluša sve njihove probleme i zatim da ih rešava.

Kako je naveo, razgovori sa građanima biće organizovani i u narednom periodu. Podsetio je i da od pre oko dve godine, na sajtu Grada Zrenjanina, postoji servis “Pitajte gradonačelnika”, gde građani takođe mogu uputiti pitanje i, naravno, dobiti odgovor.

Pitanja koja su na taj način postavljana gradonačelnku su raznolika, pa su pored onih koji se odnose na rešavanje komunalnih problema, socijalna pitanja i problem zapošljavanja, upućivana i ona u vezi cene boravka u vrtićima, isplate pomoći, cene daljinskog grejanja, a bilo je zahteva i pitanja o asfaltiranju ulica, o problemima u gradskom i prigradskom prevozu.

Gradonačelnik Janjić je kao novinu istakao i Kancelariju za prijem građana u Gradskoj kući, a gde se građani takođe mogu obratiti.