trkazasrecnijedetinjstvo2016_3Drugi deo jučerašnje  manifestacije u Aviv Parku “Deca-deci, odrasli svima”, “Trka za srećnije detinjstvo”, okupila je više od hiljadu učesnika i premašila sva očekivanja organizatora. Do te mere, da su prodati svi takmičarski brojevi, te je određen broj učesnika nastupao i bez njih, a prihod koji je od prodaje brojeva ostvaren u velikoj meri će doprineti nabavci aparata za dijagnostifikovanje deformiteta lokomotornog sistema za decu predškolskog uzrasta sa teritorije Grada Zrenjanina.

Učešće u toj tradicionalnoj trci uzeli su mališani iz vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin, učenici osnovnog i srednjoškolskog uzrasta sa teritorije Grada Zrenjanina, učesnici 9. Mini olimpijade udruženja za pomoć MNRO, kao i svi zainteresovani rekreativci, koji su nastupali u „Trci zadovoljstva“.

trkazasrecnijedetinjstvo2016_1Objedinili smo nekoliko manifestacija koje su se ranije održavale u različitim vremenskim periodima, i iskoristio bih priliku da se zahvalim zaposlenima u Aviv Parku koji su nam omogućili da se danas ovde okupimo u velikom broju i doprineli uspehu manifestacije. Svi su došli s ciljem da se druže, da pobede najbolji, kao i da se prikupe sredstva za nabavku aparata namenjenog Predškolskoj ustanovi. Za njegovu nabavku potrebno je 300 hiljada dinara, a ja zahvaljujem svima koji su danas doprineli da se sakupe značajna sredstva i da se približimo tom cilju – rekao je Santovac.

Trka za srećnije detinjstvo” otrčalo se na deonicama dužine od 100 do 800 metara. Diplome, medalje, pehare i poklone najboljima uručili su predstavnici Grada Zrenjanina, držana je u više uzrasnih kategorija, a Saveza za školski sport, Crvenog krsta i Aviv Parka.

Izvor : Grad Zrenjanin