dsc_0802_800_532_800_532Zrenjanin-Laslo Šuranji osvajač zlatne i bronzane medalje u streljaštvu na Paraolimpijskim igrama u Riju  i član stonoteniske reprezentacije Srbije na tom takmičenju Goran Perlić, bili su danas  na prijemu  u Gradskoj kući kod   gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i zamenika gradonačelnika Saše Santovca. Prijemu je prisustvovao i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura.

Laslo Šuranji  trenira u klubu “Olimp”, a deo priprema za Paraolimpijske igre obavio je u Zrenjaninu. Iz Rija se vratio sa dve medalje, postigavši novi paraolimpijski rekord u disciplini MK puška 50 metara trostav. Bronzanu medalju osvojio je u disciplini MK puška 50 m ležeći stav.

dsc_0794_800_532_800_532– Možda nije bio očekivan baš ovoliki broj medalja, ali mi smo dosta radili na ovome i nismo toliko iznenađeni. Istakao bih ovom prilikom dobru saradnju s Gradom Zrenjaninom, Ministarstvom sporta i omladine. Nakon kratkog odmora mi već krećemo sa novim olimpijskim ciklusom, za Tokio, pre toga sleduje evropsko prvenstvo – rekao je Laslo Šuranji .

– Stonoteniska reprezentacija Srbije osvojila je u Riju najveći broj medalja, što je rezultat velikog rada, ali i ulaganja u taj sport. Učestvovati na olimpijadi je velika čast i izuzetno sam srećan zbog toga, iako nisam osvojio medalju. Zahvalio bih se Gradu Zrenjaninu na razumevanju, jer bez pomoći grada i države, ovakvi uspesi ne bi bili mogući i osobe sa invaliditetom ne bi ni mogle da se bave sportom. Zrenjanin je grad na prvom mestu u Srbiji  gde se ulaže u sport za  osobe sa invaliditetom -rekao je Goran Perlić  i iskoristio priliku i pozovao mlađe osobe sa invaliditetom da se uključe u njihove klubove.

-Mislim da je svaki zrenjaninac ponosan  na ovakve sportiste iz našeg grada. Po prvi put je paraolimpijadi posvećena ovako velika i značajna pažnja u Srbiji i uspesi naših sportista posebno su obeleženi.  Ponosni smo što je član jedne zrenjaninske ekipe doneo dve medalje u Srbiju i posebna mi je čast što danas imam priliku da ih ugostim.  Imali smo želju da poklonimo oružje našem šampionu, ali je on rekao da mu je mnogo potrebnija elektronska meta, tako da će to biti nagrada Grada Zrenjanina za dve olimpijske medalje. Za naše stonotenisere nabavićemo robota koji će im pomoći da lakše i bolje treniraju – rekao je Čedomir Janjić.