dsc_0813_800_532Zrenjanin-Prijem za učenike iz IV osnovne škole iz Celja, koji su po peti put u poseti kod đaka Osnovne škole „Đura Jakšić“, održan je danas u baroknoj sali Gradske kuće, gde ih je ugostio zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

 

dsc_0816_800_532 – Drago mi je što vidim veliki broj dece i što je ovo druženje postalo  tradicionalno. Ova saradanja koja postoji između naših gradova je kvalitetna i nadam se da će ona biti još bolja. Posebno mi je drago što su deca smeštena kod naših učenika i nastavnika, te na taj način mogu da razgovaraju i razmenjuju svoja iskustva-rekao je Saša Santovac i istakao da Zrenjanin ima šta da ponudi gostima i da će se potruditi da im ova poseta ostane u pamćenju.

dsc_0820_800_532– Radujem se što smo ponovo zajedno, škola Đura Jakšić se sa školom iz Celja druži već četiri godine, redovno napravimo takav plan da svi budemo zadovoljni. Na kraju svakog druženja napravimo evaluaciju i pitamo decu šta je ono što je ostavilo najveći utisak na njih. Njihova iskustva i želje su nama prioritet. Sutra imamo celodnevno druženje u školi gde će prisustvovati našim časovima, pokušaćemo da razmenimo iskustva, imaćemo i sportska nadmetanja, a na kraju ćemo organizovati i žurku –rekla je Vesna Mađarov, direktorka OŠ “Đura Jakšić”.

Saša Santovac je u ime grada Zrenjanina gostima iz Slovenije uručio prigodne poklone.