car-1531274_1280_800_534Zrenjanin- Proteklog vikenda na području Policijske uprave u Zrenjaninu dogodile su se dve saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 250.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 16 učesnika u saobraćaju i izdato je 47 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, od toga, 4 vozača zbog upravljanja vozilom posle isteka važnosti vozačke dozvole i 7 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

Policijska uprava Zrenjanin ovom prilikom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu korišćenja sigurnosnih pojaseva, obzirom da se u periodu od 12. do 18. septembra sprovodi međunarodna akcija „Tispol“. Podsećamo da je predviđena novčana kazna za nekorišćenje sigurnosnih pojaseva 5.000.00 dinara.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju,a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…).