DSC_1282_800_532Zrenjanin je imao tu čast da ugosti proslavljenog vaterpolistu, zlatnog Olimpijca i predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara. Povod njegovog dolaska je održavanje sednice upravnog odbora Sportskog Saveza Srbije u Zrenjaninu u Gradskoj kući.

 

 

DSC_1298_800_532– Pričali smo o stanju u sportu i o novom Zakonu o sportu koji će se u potpunosti primenjivati od februara. Razmenili smo informacije o detaljima tog zakona, nadamo se da će to doprineti da klubovi bolje rade i funkcionišu – rekao je posle sastanka sekretar Sportskog saveza Zrenjanina Simo Salapura.

 

 

DSC_1302_800_532– Zrenjanin nije prvi grad u Srbiji u kojem Sportski savez Srbije održava sednicu i normalno je da među svim gradovima i on bude mesto gde će se održati sednica. Zrenjanin je grad sa velikom sportskom istorijom. Ono što nam je rečeno u razgovoru sa gradonačelnikom Zrenjanina je da se obnavlja sportska infrastruktura, a to je ono što je jako dobro, što omogućava da se deca bave sportom i da sutra neko od njih postane šampion. Danas se održava redovna sednica Upravnog odbora  na kojo će se podnositi  izveštaji o svemu što smo radili, o nekim planovima do kraja godine koji su zacrtani i ono što je specifično, a to je usvajanje predloga za finansiranje neolimpijskih sportova -rekao je Aleksandar Šoštar.

DSC_1319_800_532  CSC_1297_800_533