Zrenjanin- Ponovo su se pojavile mini divlje deponije na više lokacija u našem gradu. Neke od njih nalaze se u Radničkoj ulici, Strelišnoj, na pijaci na Bagljasu, u ulici Zdravka Čelara, na parkingu kod Maksija, u Jug Bogdanovoj ulici, Pancevačkoj, preko puta Boema, kod Gradskog stadiona, oko kontejnera kod Gradskog bazena i na drugim lokacijama.

„Radnici našeg preduzeća svakodnevno rade na uklanjaju velikog broja mini divljih deponija u cilju da grad bude čist i uredan, ali to nas remeti u obavljanju redovnih radnih aktivnosti, s obzirom da uklanjanje deponija iziskuje dosta vremena, a nepohodno je angažovanje ljudstva i mehanizacije. Juče su uklonjene sve mini divlje deponije u naselju Bagljaš, međutim jutros su se pojavile i na starim, očisćenim, a i na novim lokacijama u istom naselju. Danas su uklonjene deponije iz naselja 4.juli, Mala Amerika, Duvanike, Brigadira Ristića, Šećerane, iz Štrosmajerove, Pančevačke, Dunavske i ulice Uroša Predića, kod Gradskog stadiona i Gradskog bazena, a ostale će biti uklonjene za najkraće moguće vreme. Svi se moramo zajednički uključiti u rešavanje ovog problema, kako bi živeli u čistom i uređenom gradu, što je u interesu svih nas. Apelujemo još jednom na građane, da svoj kabasti otpad ne odlažu oko kontejnera i na mesta koja za to nisu predvidjen“, rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Odlaganje komunalnog kabastog otpada je besplatno za fizička lica, odnosno građanstvo na gradskoj deponiji, svaki dan u periodu od 0-24 časa.