dsc_1382_800_532Grad Zrenjanin sledeće godine dobija modernu atletsku stazu na gradskom stadionu u Karađorđevom parku, najavljeno je danas posle održanog radnog sastanka na kom su prisustvovali predstavnik  Ministarstva omladine i sporta Bogdan Knežević, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i gradonačelnik Čedomir Janjić.

-Grad Zrenjanin izrazio je želju da uradi atletsku stazu, to je ono najbitnije za mene kao generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije, a  benefiti takve jedne staze za građane Zrenjanina su neprocenjive. Atletsku infrastrukturu koristiće i oni najmlađi predškolci koji će moći sa svojim nastavnicima da urade ono što je najosnovnije, što je sportska azbuka, da nauče prve sportke korake.

dsc_1366_800_532Drugi ekipni sportovi će moći da koriste stazu za određene kondicione pripreme. Atletski radnici i  sportisti će sigurno biti najsrećniji, ali ni rekreativci ništa manje, jer će moći da trče po kvalitetnj gumenoj podlozi. Vrednost projekta je oko 51 miliona dinara. Verujem da će Pokrajina kao i Republika pomoći gradu Zrenjaninu i da će sledeće godine grad uspeti da izgradi i stavi u funkciju atletsku stazu. Atletski savez Srbije će sigurno ovu stazu uvrstiti u svoja talmičenja – rekao je Slobodan Branković.

-Mnogo ulažemo u sport  tako  i u infrastrukturu, stadion u Karađorđevom parku je spreman za rekonstrukciju i ovo je prvi korak  zajedno sa Atletskim savezom Srbije. Oni su uradili projekat, sada očekujemo pomoć od Pokrajine i od Republike, ali će i grad Zrenjanin izdvojiti značajna sredstva da se ovaj projekat realizuje . Nadam se   da  ćemo sledeće godine imati priliku da vidimo prva takmičenja na stadionu u Karađorđevom parku- rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.