dsc_0147_800_532Zrenjanin- Ministarstvo privrede, je nakon sprovedenog javnog poziva, donelo odluku da sa 80 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Među opštinama i gradovima kojima je odobrena podrška je i Zrenjaninu kome je namenjeno 2,9 miliona dinara za izradu projektno – tehničke dokumentacije – idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje, a za projekat Izgradnja atmosferske kanalizacije zatvorenog kolektora, cevovoda na Bagljaškom kanalu u Industrijskoj zoni Bagljaš.

Podrška u pripremi projektno-tehničke se realizuje u okviru Programa podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja u 2016. godini, a Ministarstvo, u zavisnosti od razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Izvor: Grad Zrenjanin