dsc_1031_800_532Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, od kojih pet sa povređenim licima i dve sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su teško povređena, a deset lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 465.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, nepropisnog kretanja po kolovozu od strane pešaka – jedna, nepropisno vučenje vozila – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozila – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 17 učesnika u saobraćaju i izdato je 66 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 6 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključeno 6 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Policijaska uprava podseća sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju,a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…)