naslovna_800_532Zrenjanin- U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ danas je održana Svečana akademija povodom 70. godošnjice početka rada Dramske i šest decenija rada Lutkarske scene pozorišta.

Prisutne su kroz priču o bogatoj istoriji pozorišta i ljudi koji su živeli za pozorišnu scenu vodili  zrenjaninski glumci Nataša Luković i Milan Kočalovi.

Tim povodom dodeljene su i nagrade „Toša Jovanović“ istaknutim zrenjaninskim glumcima čije delo je doprinelo da narodno pozorište u Zrenjaninu bude jedno od najboljih u Srbiji. Među nagrađenima su Jovan Torački, Draga Đorđević, Prvoslav Zakovski, glumci Lutkarskog pozorišta i mnogi drugi.

francuski_800_532– Narodno pozorište „Toša Jovanović“ danas slavi dva jubileja 70 godina Dramske scene i 60 godina  Lutkarske scene. Tim povodom smo danas i upriličili ovu Svečanu akadamiju gde ćemo se zahvaliti svim radnicima i svim glumcima koji su učestvovali u stvaranju ovog velikog pozorišta – rekao je vd direktor narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Ivan Francuski.

ceda-govor_800_532Pored mnogobrojnih uglednih zvanica, Svečanoj akademiji prisustvovao  je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je tom prilikom  izjavio:

– Velika svečanost za ceo grad, a ne samo za pozorište na koje smo svi veoma ponosni.   Uvek je lepo biti gost u našem pozorištu i učestovati na jednom  ovakom  velikom i značajanom jubileju koji danas obeležavamo.

ceda-i-francuski_800_532  dsc_0433_800_532