Izvor: Facebook: Siniša Zlatić

Zrenjanin- Nakon nepuna tri meseca od tragičnog događaja u Žitištu, Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, okončalo je istragu i podiglo je optužnicu pred Višim sudom u Zrenjaninu protiv Siniše Zlatića, rođenog 1978. godine, sa prebivalištem u Žitištu zbog krivičnog dela Teško ubistvo i dva krivična dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

Optužnicom se okrivljenom Siniši Zlatiću stavlja na teret, da je dana 02.07.2016. godine, u Žitištu, lišio života više lica i neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju, čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima, na taj način što je u letnjoj bašti ugostiteljskog objekta „Caffe Latte Macchiato“ iz automatske puške rafalnom paljbom ispalio dvadeset i šest metaka, te dejstvom ispaljenih projektila lišio života pet lica i to D.Z. iz Žitišta, S.J. iz Žitišta, V.M. iz Žitišta, J.P. iz Banatskog Karađorđeva i V.K. iz Ravnog Topolovca i ranio dvadeset i dva lica mllt. R.S. iz Torka, S.V. iz Torka, D.R. iz Ravnog Topoovca, S.A. iz Zrenjanina, S.Z. iz Torka, S.S. iz Ravnog Topolovca, B.D. iz Torka, G.S. iz Torka, J.M. iz Banatskog Karađorđeva, Ć.B. iz Novog Sada, B.M. iz Žitišta, R.Đ. iz Žitišta, K.L. iz Ravnog Topolovca, B.R. iz Ravnog Topolovca, S.A. iz Žitišta, D.S. iz Torka, V.J. iz Banatskog Karađoređeva, R.S. iz Žitišta, R.M. iz Žitišta, B.S. iz Krajišnika, Đ.A. iz Ravnog Topolovca i B.A. iz Torka.

Istom optužnicom se okrivljenom Siniši Zlatiću stavlja na teret, da je do dana 02.07.2016. godine, u Žitištu, na tavanu svoje kuće, neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju čije držanje nije dozvoljeno građanima, a u većoj količini i to jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

U podignutoj optužnici predloženo je da se prema okrivljenom Siniši Zlatiću produži pritvor.