Zrenjanin- Portal ZRklik i Kulturni centar Zrenjanina poklanjaju  2 karte za po jedan od dva filma koji će biti prikazani u bioskopu Kulturnog centra.

Da biste učestvovali potrebno je da, ukoliko to do sada niste učinili, lajkujete Facebook stranicu portala ZRklik, a zatim da ovaj tekst podelite sa našeg na vaš Facebook profil pod opcijom javno (public)  i u komentaru napišite koji film želite da gledate.

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE

U bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 19. novembra u 11 časova u okviru matinea prikazuje se dečji animirani film „Elemental“ a u večernjem terminu od 20 časova domaće igrano ostvarenje „JU grupa – Trenutak sna“.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra za dečji film po ceni od 250, a za igrani u večernjem terminu po ceni od 300 dinara, radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova kao i pre početka projekcije.

Nedelja, 19. 11. /11 č. /dečji animirani film „Elemental“

 

„Diznijev i Piksarov „Elemental” je potpuno novi, originalni igrani film smešten u Element Sitiju, gde stanovnici u obliku vatre, vode, zemlje i vazduha žive zajedno. Priča prati Žišku, žilavog, oštroumnog i vatrenog ženskog lika, čije prijateljstvo sa zabavnim, ali opuštenim poput vode tipom, koji se zove Izvor, dovodi u pitanje njena uverenja o svetu u kome žive.  Suprotnosti se privlače!“

Trejler:https://youtu.be/8wopD2WC2t

Nedelja, 19. 11. /20 č. /dokumentarni film: „YU grupa – Trenutak sna“

 

„U ovaj jedinstven film, sniman  sedam godina, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina sviranja rokenrola, 50 i nešto godina YU Grupe i 45 godina jedne bivše zemlje. Montaža i istraživanje arhive su trajali dve i po godine. Film “Yu Grupa – Trenutak sna” je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime ali je i priča o jednoj porodici. O porodici u kojoj vlada slogan „Svi za jednog, jedna za sve“. Film prati braću Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom. Ovaj istovremeno epski i duboko intiman film, kreativno koristi arhivski materijal i dosada neviđene porodične Super 8 filmove da ispriča priču o trajanju, ljubavi i intimnoj borbi za porodici. Za razliku od uobičajenih muzičkih dokumentarnih filmova koji samo prate karijeru, ovo je i intiman pogled na to šta znači biti porodica, šta znači žrtvovati se, ali i šta znači biti deo istorije. Tokom sedam godina snimanja filma , životi članova grupe su se promenili, cela planeta se promenila, ali kako Žika Jelić na koncertu kaže „I dalje bez promena u Ju grupi…“ „Film kog ne bi bilo da nije muzike, ali koji je više od muzičkog filma. Film koji je metafora jednog prostora i vremena, ali koji time nije nimalo izgubio od svoje ljudskosti i osećajnosti. Veliki, zreo film sa autentičnim herojima koje volimo, za koje strahujemo i u čijoj zasluženoj pobedi uživamo”. Obrazloženje žirija 70. Martovskog festivala za film Darka Lungulova  „Ju grupa – Trenutak sna“, koji je dobio Grand Pri za najbolji film festivala i još dve nagrade: za najbolju montažu i najbolji dizajn zvuka.“

Trejler https://youtu.be/DrYKIaSsUNw?si=kaBABu4tURghdIIz