predstava-cekom_800_529Zrenjanin-  Predstva „Oči“ dramskog studija „Cekom“ biće izvedena večeras, 17. oktobra, u 20 časova na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina.

Predstava „Oči“ nastala je primenom kreativnog dramskog procesa, metodom koji članovi CEKOMa već nekoliko godina uspešno koriste u svom dramsko – pedagoškom radu. Predstava se bavi temom osuđivanja i kako se lako pod pritiskom loših životnih i društvenih okolnosti može skrenuti sa puta kojim smo krenuli.

Gledanje na ljude očima stereotipa, stvara u nama upravo iz šablonirane pojedince koji ne zaključuju o drugom putem sopstvene spoznaje, već svaku različitost stavljaju u okvire, dobro i svesno društveno utemeljene. Tabloidni mediji svojim jezikom osuđivanja, uče mlade ljude šta je dobro, a šta ne, šta je uspeh, koliko košta sreća… uče ih pogrešno. Upravo su oni ti koji kalupe svet u kojem živimo, a život je sve samo ne kalup.

Ovo je Naša priča, Naše viđenje stvari.“ Mladi iz Dramske grupe CEKOM su i ovim putem izneli stav popitanju teme koja ih interesuje, a stavovi su iziuzetno bitni u kreiranju sopstvenog identiteta. Centralni lik predstave je umetnik – pisac, koji prolazi kroz niz iskušenja, ličnih dilema, kako uspeti danas biti pisac, a nekomercijalizovati svoj rad za potrebe masovnog tržišta? Da li ići linijom manjeg otpora, ili istrajati u svojim principima? I pored svega, možda je na kraju najlakše „prodati dušu đavolu“ zarad lakšeg i novcem bogatijeg života.

Rad sa grupom: Dušan Kalejski i Tucakov Smiljana
Kostimograf: Hajnalka Grubački
Izbor i originalna muzika: Dušan Kalejski i Boba Vidrić
Dizajn plakata: Boba Vidrić
Stručni saradnik: LjiljanaNikolić
Realizacija svetla: Srđan Grubački
Realizacija tona: Boba Vidrić

Igraju:
Aleksandar Danguzov
Milica Mršić
Stevan Ivetić
Ivana Titin
Ana Marinković
Isidora Jovanović
Misa Patarica
Dušan Kalejski
Marko Pantelić
Alisa Pljakic
Mirko Radovanov
Vilhelmina Tel
Zorica Radanov
Nađa Bjelogrlić
Nebojša Balaž