PREDSTAVA „OČI“ DRAMSKOG STUDIJA „CEKOM“ U KULTURNOM CENTRU

predstava-cekom_800_529Zrenjanin-  Predstva „Oči“ dramskog studija „Cekom“ biće izvedena večeras, 17. oktobra, u 20 časova na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina.

Predstava „Oči“ nastala je primenom kreativnog dramskog procesa, metodom koji članovi CEKOMa već nekoliko godina uspešno koriste u svom dramsko – pedagoškom radu. Predstava se bavi temom osuđivanja i kako se lako pod pritiskom loših životnih i društvenih okolnosti može skrenuti sa puta kojim smo krenuli.

Gledanje na ljude očima stereotipa, stvara u nama upravo iz šablonirane pojedince koji ne zaključuju o drugom putem sopstvene spoznaje, već svaku različitost stavljaju u okvire, dobro i svesno društveno utemeljene. Tabloidni mediji svojim jezikom osuđivanja, uče mlade ljude šta je dobro, a šta ne, šta je uspeh, koliko košta sreća… uče ih pogrešno. Upravo su oni ti koji kalupe svet u kojem živimo, a život je sve samo ne kalup.

Ovo je Naša priča, Naše viđenje stvari.“ Mladi iz Dramske grupe CEKOM su i ovim putem izneli stav popitanju teme koja ih interesuje, a stavovi su iziuzetno bitni u kreiranju sopstvenog identiteta. Centralni lik predstave je umetnik – pisac, koji prolazi kroz niz iskušenja, ličnih dilema, kako uspeti danas biti pisac, a nekomercijalizovati svoj rad za potrebe masovnog tržišta? Da li ići linijom manjeg otpora, ili istrajati u svojim principima? I pored svega, možda je na kraju najlakše „prodati dušu đavolu“ zarad lakšeg i novcem bogatijeg života.

Rad sa grupom: Dušan Kalejski i Tucakov Smiljana
Kostimograf: Hajnalka Grubački
Izbor i originalna muzika: Dušan Kalejski i Boba Vidrić
Dizajn plakata: Boba Vidrić
Stručni saradnik: LjiljanaNikolić
Realizacija svetla: Srđan Grubački
Realizacija tona: Boba Vidrić

Igraju:
Aleksandar Danguzov
Milica Mršić
Stevan Ivetić
Ivana Titin
Ana Marinković
Isidora Jovanović
Misa Patarica
Dušan Kalejski
Marko Pantelić
Alisa Pljakic
Mirko Radovanov
Vilhelmina Tel
Zorica Radanov
Nađa Bjelogrlić
Nebojša Balaž

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap