policijski autoZrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od kojih, dve sa povređenim licima i dve sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila lake telesne povrede, a pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 251.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna i nepropisne radnje vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 24 učesnika u saobraćaju i izdato je 70 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju, a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…).