backa-subotica_800_533U okviru 10. Kola Srpske lige Vojvodina, Bačka je na terenu kraj somborske kapije pred više od 200 gledalaca savladala tim Radničkog iz Zrenjanina sa 3:0.

Sudija Janjuš, pokazao je četiri žuta kartona, dva igračima Bačke – Nikiću i Jakovljeviću, zbog bezobzirnih startova, i dva ekipi Radničkog, Bogdanoviću zbog bezobzirnog starta, i Čigoji zbog nesportskog ponašanja.

Bačka je nastupila u sastavu: Tasić, Kiš, Savović, Đuranović, Ušumović, Nikić, Radosavljev, Puhalak, Zolnajić, Jakovljević, i Matijević. U nastavku utakmice, veoma dobre, ali pomalo umorne – Jakovljevića, Matijevića, i Puhalaka, zamenili su Vuković, Vojnić i Spremo.

Radnički: Radović, Grbić, Jeftić, Bogdanović, Bogić, Tatić, Čigoja, Janjanin, Džajski, Krstinić, i Stanimirović, a za Radnički su u drugom poluvremenu igrali Šarenac, Živanov, i Kovačević, umesto Stanimirovića, Krstinića, i Jeftića.
Od prvog sudijinog zvižduka, domaćin je krenuo u ofanzivu. Odlučili su se crveno-beli da preko brzih Jakovljevića, Puhalaka, i Matijevića, sa svih strana opsednu kazneni prostor Radničkog. U 18. Minutu, naizgled bezopasna situacija. Dubinska lopta Matijevića ka golu Radničkog, mladi golman Radović se spetljao, i u trenutku neodlučnosti pokušao da loptu izbije glavom. Sve to je dobro pratio odlični Jakovljević, kome nije bilo teško da loptu glavom plasira u nebranjenu mrežu. 1:0 za Bačku
Tri minuta kasnije, još jedan atak Bačke. Ušumović glavom neprecizan, lopta završava iznad prečke. U 28. Minutu, iskupio se Radović za prečku prilikom gola Bačke.

Do kraja prvog poluvremena Utakmice Radnički je uspeo da se oslobodi pritiska, da uspostavi terensku ravnotežu, ali ne i da stvori priliku za gol.
U nastavku utakmice, u drugom poluvremenu Radnički se potpuno otvorio. Krenuli su na sve ili ništa, u želji da se pogotkom vrate u utakmicu. Trenutak opuštanja u 62. Minutu koristi Puhalak, koji oduzima loptu igraču Radničkog, hitro prodire po levoj strani, ulazi u kazneni prostor, i idealno poslužuje Radosavljeva. Ovaj iskusni fudbaler, poslavši loptu u mrežu, rutinski završava akciju.

Nakon ovog pogotka svima je bilo jasno da se pobednik ovog susreta zna. Atakovali su igrači Bačke i dalje, u nameri da utakmicu završe ubedljivijom pobedom, ali se sve to završavalo samo sa pokušajima.
U finišu utakmice, propušteno je nekoliko prilika za postizanje gola, ali nije i ona u 83. Minutu, kada je rezervista Vuković odlično poslužio Puhalaka, a ovaj se stuštio ka golu, i snažnim udarcem po zemlji po treći put matirao Radovića. Trebalo je da protekne devet utakmica, kako bi se Subotičani dobro namestili na terenu, i prikazali mnoštvo iz svog bogatog arsenala.

Naredno 11. Radnički će imati prilično težak zadatak na svom terenu, gde dočekuje ekipu Bratstva 1946 iz Prigrevice. Radnički se trenutno nalazi na zadnjem mestu sa jednom pobedom, dok ekipa Bratstva iz Prigrevice zauzima drugo mesto.