sns-setnja33_800_533Politika- Akcijom pod nazivom „Upoznaj svoj grad da bi ga voleo“ Unija mladih Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu danas je u okviru turističkog razgledanja grada obeležila Međunarodni dan pešačenja.

 

sns-setnja-22_800_533Naš grad ima bogato kulturno-istorijsko nasleđe i veliki turistički potencijal, shodno tome, cilj ove akcije je bio da zajedno sa sugrađanima detaljnije upoznamo Zrenjanin, ali i apelujemo da izađu iz svojih automobila i više se rekreiraju.

 

sns-setnja-3_800_533Predsednica Unije mladih Danijela Tubin je tom prilikom rekla da je omladina Srpske napredne stranke do sada obeležavala mnogobrojne svetske i međunarodne datume različitim akcijama, edukacijama, debatama i tribinama.
-„Danas smo iskoristili lepo jesenje vreme i obeležili Međunarodni dan pešačenja. U okviru bogate turističke šetnje kroz Zrenjanin obišli smo mnogobrojne znamenitosti koje krase naš grad i čine ga jednim od najlepših u Srbiji. Uz pomoć turističkog vodiča Jaroslava Stevanova obišli smo centralno gradsko jezgro, Gimnazijsku ulicu, Muzej piva i druge interesantne lokacije.“ – rekla je Tubin i dodala da će Unija mladih nastaviti sa realizovanjem korisnih i afirmativnih ideja, poput ove, kako bi svim našim sugrađanima omogućili da bolje upoznaju svoj grad.

sns-setnja-4_800_533Član Unije mladih Srđan Barac je rekao da je, između ostalog, cilj akcije bio da se na originalan način obeleži Međunarodni dan pešačenja i dodao da je veliki broj sugrađana spontano prilazio, raspitivao o čemu se radi i zatim se prudružio šetnji.