vulin-i-pogaceZrenjanin- Povodom Međunarodnog dana seoskih žena, danas je na glavnom gradskom trgu održan 8. Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine, na kom je stvaralaštvo u četiri različite oblasti prikazalo više od 200 udruženja žena iz Vojvodine.

 

img_20161015_145940U okviru ove manifestacije održano je takmičenje za najbolji slavski kolač. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksanadr Vulin danas je imao težak zadatak da među više od pedeset slavskih kolača, koje su mesile domaćice iz svih krajeva Vojvodine, odabere tri najbolja. Treće mesto osvojila je Putić Milica iz Melenaca, Drugo mesto pripalo je Božici Đurić iz Lazareva, dok je prvo mesto osvojila Živković Đurđici iz Ćačarka.

Ministar Vulin obraćajući se ženama poručio je :“Selo je sačuvalo Srbiju, a Vi ste sačuvali selo. Da nema žena na selu, Vaše vrednoće, ne bi bilo ničega. Vi dajete život, a na nama je da se svi zajedno izborimo, da život koji dajete bude vredan življenja. Da svaka naša kuća, selo pa i naš grad, bude vredan življenja u njemu. Kad zaplače ono malo i kad ga odgojiš od kilo mesa. Da mu vredi ostaviti ime, zemlju, uspomene i sve ono zbog čega smo se svi rodili i svi postojimo. Budućnost te dece je ono zbog čega ste Vi danas ovde, ovaj slavski kolač je stariji od Vas, dobili ga od onih pre nas, a da ga prenesemo i ostavimo onima koji tek dolaze. Zato vredi živeti.“

vulin-naslovna