izlozba-stojanovic-28-10-2016-_800_444Zrenjanin- Retrospektivna izložba Slavimira Stojanovića – Complicate Simply – 30 godina vizuelnih komunikacija biće otvorena u petak, 28. oktobra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Nakon otvaranja organizuje se stručno vođenje kroz izložbu i razgovor sa autorom. Izložba obeležava prvih 30 godina vizuelnih komunikacija jednog od najpoznatijih domaćih grafičkih dizajnera. Izložba prikazuje razvojni put Slavimira Stojanovića od najranijih crteža iz detinjstva, preko plakata, stripova, ilustracija, logotipa, magazina, omota ploča, do nagrađenih projekata koje je radio za velike međunarodne kompanije.

– „Neosporni junak srpskog dizajna u proteklih deset godina je Slavomir Stojanović, dinamični i sofisticirani art-direktor, odgovoran za podizanje standarda ne samo u sopstvenoj zemlji već i u celom istočnom i centralnoevropskom advertajzingu… Stojanović je takođe otvorio vrata modernoj upotrebi tipografije u srpskom dizajnu tako što je pažljivo birao tipove štamparskih slova, uvodeći neke moderne fontove i odnoseći se prema slovima ne samo kao nosiocima verbalnog značenja već i kao prema ključnom delu vizuelne definicije…Činjenica da je Stojanović uspeo da sačini ovako fantastičan portfolio u jednoj od komercijalno najsurovijih sredina u Evropi svedoči koliko je velika njegova krativna moć…“ – Lazar Džamić.