car-accident-1660670_1280_600_600Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa povređenim licima.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je teško povređeno, a pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 600.000,00 dinara. Saobraćajna nezgoda se dogodila zbog neustupanja prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 17 učesnika u saobraćaju i izdato je 47 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 3 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila.

Policijska uprava  podseća sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju,a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…).

Policijska uprava ove nedelje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa. Pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu vremena upravljanja vozača i posada autobusa i teretnih vozila, kao i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, obzirom da se u periodu od 10.10. do 16.10. sprovodi međunarodna akcija „Tispol“.