ZRENJANINSKA BIBLIOTEKA NA BEOGRADSKOM SAJMU KNJIGA

dsc_0117_800x532Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” predstavila se i ove godine na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu koji počinje danas, 23. oktobra i trajaće do 30. oktobra.

Ovogodišnji, 61. beogradski sajam knjiga pod sloganom “Knjige u ruke”, okupiće više od 450 direktnih izdavača, među kojima 40 inostranih.

Na štandu Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” u hali 4 beogradskog sajma biće izložena celokupna izdavačka produkcija biblioteke, a organizovani su i posebni programi.
 
Između dva sajma Biblioteka je objavila 7 knjiga, među kojima posebno mesto imaju “Nove male priče” Davida Albaharija, dobitnika “Nagrade za moderni umetnički senzibilitet” Fonda “Todor Manojlović” zrenjaninske biblioteke, kao i knjiga za decu i mlade “Bajke plene i sa scene” Dejana Aleksića, ovogodišnjeg gostujućeg književnika manifestacije “Pesnička štafeta”.
Programi
  • U četvrtak, 27. oktobra, organizovan je mediteranski susret sa autorkom romana “Korčulanski đir”, Oliverom Skoko. Olivera Skoko družiće se sa posetiocima i potpisivati svoje knjige na štandu Biblioteke od 17 časova.
  • U subotu, 29. oktobra, na poziv Narodne biblioteke Srbije, Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” predstaviće se na štandu Evropske unije (hala 4) u okviru programa “Bilioteke kao nova mesta okupljanja” i “Izdavaštvo za mlade” od 12 do 13 časova.
  • Takođe u subotu, 29. oktobra od 17 časova, na štandu zrenjaninske biblioteke u hali 4 organizovano je “Banatsko poslepodne”. Uz banatske kolače i muziku, znameniti Banaćani družiće se sa posetiocima koji će imati priliku i da vide bogat izdavački program biblioteke koji se tiče Banata.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

c
Copy link
Powered by Social Snap