dsc_0526_800_531Zrenjanin- Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ predstavila je svoju izdavačku produkciju i na ovogodišnjem, 61. Sajmu knjiga u Beogradu.
Posetioci sajma pokazali su izuzetno interesovanje za „Nove male priče“ Davida Albaharija koje je biblioteka objavila neposredno pre Sajma. Tražene su bile i knjige „U traganju za pozorištem“ Jovana Hristića, „Percepcija“ Sunčice Zdravković, „Dvaput naopačke“ Aleksandra Zografa, „Film i nasilje“ Ljubomira Maširevića i  „Korčulanski đir“ Olivere Skoko.
dsc_0454_800_531Na štandu biblioteke organizovani su i posebni programi.
Autorka romana „Korčulanski đir“, Olivera Skoko, družila se sa posetiocima Sajma i potpisivala svoje knjige 27. oktobra, a u subotu, 29. oktobra na štandu biblioteke organizovano je „Banatsko poslepodne“ gde su posetioci sajma imali prilike da uz banatsku muziku, isprate i spontani program stvaralaca iz Zrenjanina i okoline, probaju banatsku štrudlu koju je za ovu priliku pripremilo Udruženje žena „Gradnulički biseri“ iz Zrenjanina i upoznaju se sa raznovrsnostima izdavače delatnosti Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.
Od izuzetne važnosti na ovogodišnjem Sajmu bilo je i predstavljanje zrenjaninske biblioteke na štandu EU info, štandu Evropske unije. Tatjana Tabački, Andrej Jakovljev i Jelena Đorđević Perc predstavili su rad Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u okviru programa „Biblioteke kao nova mesta okupljanja“ i „Izdavaštvo za mlade“, a književnica Jasminka Petrović govorila je o svojoj saradnji sa zrenjaninskim bibliotekarima i manifestaciji „Pesnička štafeta“.