Zrenjanin- U subotu, 3. februara 2024. godine, u 12 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održana svečanost povodom dodele nagrada Svetosavskog literarnog i likovnog konkursa pod nazivom „Sveti Sava snagu stvara” koje organizuje Svetosavlјe iz Zrenjanina.

 

Na ovogodišnjem literarnom konkursu sa temom „Sveti Sava snagu stvara” učestvovali su učenici VII i VIII razreda osnovnih škola iz Zrenjanina i opštine Žitište. Kao i prethodne godine Svetosavlјe će dodeliti 15.000 rsd za I mesto, 10.000 rsd za II i 5.000 rsd za III mesto.

 

Na likovni konkurs sa istom temom „Sveti Sava snagu stvara” učešće su uzeli učenici, uzrasta od I do VI razreda, iz osnovnih škola iz Zrenjanina i opštine Žitište. Nagrade su takođe 15.000 rsd za I mesto, 10.000 rsd za II mesto i 5.000 rsd za III mesto u kategoriji od I do III razreda, i istovetne nagrade u kategoriji od IV do VI razreda. Pohvalјeni radovi dobiće novčane nagrade u iznosu od 2.000 rsd.

 

Ovom prilikom u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće otvorena i izložba dečjih radova, pod nazivom „Sveti Sava snagu stvara“, nastalih povom Svetosavskog likovnog konkursa.

Postavka će trajati od 3. februara do 12. februara 2024. godine, a za izložbu je nadležna Vladislava Ignjatov, viša kustoskinja – istoričarka.