Zdravlje- Blagodeti meda ne mogu se nabrojati, jer je on najbolji saveznik našeg organizma, koji dolazi iz prirode. Flavonoidi su fitohemikalije i jedne su od najvažnijih sastava koje pozitivno utiču na naše zdravlje. Pronalazimo ih u voću i povrću, a med njima obiluje. Važni su kod zaustavljanja i lečenja upalnih procesa, jačanja kognitivnih funkcija i sprečavanja raka i bolesti srca.

U poslednjim istraživanjima, med se pokazao i kao odličan izbor u sprečavanju pojave čireva i bakterijskog gastroenteritisa. Osim toga, ima izrazita antibakterijska i antigljivična svojstva, a sve zbog enzima koje mu dodaju pčele.

Sportisti bi trebali konzumirati med što češće, jer on omogućuje brz oporavak. Naime, bolje od bilo kojeg drugog zaslađivača reguliše nivo glikogena u krvi. Osim što pomaže kod brzog oporavka, med ima blagotovoran učinak i na zarastanje rana i opekotina. Jedino što tada treba učiniti je namazati ranu ili opekotinu s malo meda. Rane brzo zarastaju  zbog kombinacije isušujućeg efekta jednostavnih šećera u medu te antibakterijskih svojstava.

Još jedno svojstvo meda je ono probiotičko. U medu se nalazi jako puno prijateljskih bakterija, od čega šest vrsta laktobacila i četiri vrste bifidobakterije. Sve to pridonosi vrlo zdravom probavnom sastavu.