reprezentacija_800_532Pred punom  Kristalnom Dvoranom reprezentacija Srbije u futsalu  pobedila je reprezentaciju Holandije rezultatom 3:2 i opravdala dolazak mnogobrojne publike.

Pred sam početak meča Aleksandar Jevđić uručio je u ime grada i sportskog saveza grada Zrenjanina povelje futsal reprezentacije Srbije Slobodanu Rajčeviću i Nikoli Matijeviću, koji potiču iz Zrenjanina, za doprinos, afirmaciju i postignute rezultate.dsc_0754_800_532

Počelo je veoma loše po našu reprezentaciju, jer su holanđani već u drugom minutu zbog greške u odbrani  golom  Tevfik Ceyara poveli sa 1:0. Nedugo zatim golom Bouzamboua  u 7. minutu iz brzog kontranapada povećavaju svoju prednost na 2:0. Probali su igrači Srbije da ugroze gol, ali nisu u tome uspevali sve dok igrač odbrane gostiju nije namestio prekršaj za penal. Sa bele tačke Rajčević u 16. minutu postiže gol za 1:2.

slavlje_800_532U drugom poluvremenu krenuli su orlovi da napadaju gol holanđana i već na samom početku u 24. minutu Andrija Stanković postiže gol za izjednačenje. Na oduševljenje prepune dvorane, konačan rezultat 3:2, postiže Rakić na asistenciju Simića u 32. minutu.

 

 

selektor_800_532

Selektor reprezentacije Srbije

„Dosta loše smo počeli utakmicu, primili smo dva brza gola i nakon toga teško je ući u ritam. Na poluvremenu smo se dogovorili da više ništa ne poklanjamo i da probamo da „zaradimo“ pobedu. Drugo poluvreme momci su sjajno odigrali, maksimalno su se potrudili i uz puno emocija na terenu zahvaljujući publici  izvojevali pobedu“- rekao je za portal Zrklik Goran Ivančić i proslavio sa momcima  svoju prvu pobedu kao selektor.

Srbija: Antonić, Perić, Stanković, Rakić, Rančić, Matijević, Lazarević, Ramić, Jovanović, Tomić, Simić, Filipović, B. Filipović i Rajčević.

kapiten_800_532  publika_800_532